00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת פירות יבשים

סיפורו של המתכון הזה מתחיל מזיכרון רחוק על שכנה טובה בשם מרשה, שהייתה מכינה עוגה נהדרת עם פירות יבשים, ולא שכחה תמיד גם לכבד את ילדיי, שמן הסתם מאוד אהבו את השכנה ואת העוגה שהכינה.

לצערי הרב, נכון להיום מרשה כבר לא עימנו ואיתה הלך לו גם המתכון הנהדר שלה, ואנו נשארנו רק עם זיכרון מתוק לשכנה נהדרת ולעוגת פירות היבשים שלה.

מהון להון עברו להן שנים, הילדים גדלו וכפי שאמרתי עוגת הפירות היבשים של מרשה נשארה רק זיכרון מתוק. אך לעתים מזמנים לנו החיים צרופי מיקרים מאוד מעניינים והסיפור הזה הוא אחד מהם.
 לפני כחודש נתקפתי בכאבי גב חזקים, שאובחנו ע"י הרופא כפריצת דיסק. ולאחר מנוחה של כשבוע ימים במיטה, נשלחתי לטיפולי פיזיוטרפיה. שם פגשתי את הפיזיוטרפיסט , (לצורך הסיפור נקרא לו עידו), שטיפל בי ועשה עבודה טובה ובאמת מטיפול לטיפול הרגשתי שיפור. ואיך אפשר בין הטיפולים לא לדבר קצת על אה ודא... ועל עוגות, עוגיות, מטבח ובישולים שונים ובמיוחד שיש לך שעה שלמה להעביר... וכך התחלנו בהכרות אני סיפרתי לו על עיסוקיי ושיתפתי אותו באהבתי למטבח ולאפיה בפרט והוא סיפר לי סיפור שנשאר אצלו כזיכרון מתוק ואהוב על סבא שלו שנהג להכין להם עוגת פירות יבשים שכילדים הם מאוד אהבו, רק שעכשיו הסבא כבר איננו וכך גם המתכון האהוב   הסיפור של עידו החזיר אותי מייד לזיכרון המתוק שלי ממרשה ועוגת הפירות היבשים שלה. 

כאן הרגשתי שזה כבר צרוף מקרים מוזר ביותר, וחשבתי לעצמי.... "את חייבת לנסות ולשחזר את הטעם ולשתף את עידו בטיפול הבא"!
וכך אכן עשיתי...  ולאחר כמה נסיונות של ערבוב, אפייה וטעימה החלטתי להגיש לעידו את התוצרת, ולראות האם הן משיבות במעט את הזיכרון המתוק מסבא. כמובן ידוע לי שטעמי ילדות וזיכרונות טעם מילדות אינם ניתנים לשיחזור מדוייק היות ואליהם מצטרפים עוד אין סוף מרכיבים שאינם מופיעים במתכון ... ולדעתי טוב שכך אך גם אם אוכל להעלות חיוך וזיכרון מימים אחרים ובכך להודות לו הרי שעשיתי את שלי.

 

אני שיניתי מעט את ייעודה של העוגה והפכתי אותה לעוגיות בישקוטים, בכך שלאחר האפיה של העוגה בשלמותה, פרסתי אותה לפרוסות דקות, אותן סידרתי בתבנית האפיה והכנסתי שוב לתנור לייבוש. כך נשאר הטעם הטוב והעוגיות נשמרות לזמן רב יותר.

לסיום אספר לכם כי עידו אהב מאוד את העוגיות וכך גם ילדיי ששוב נזכרו בחום במרשה ועוגת הפירות היבשים שלה!!! 

 

 

 

המרכיבים:

 

  • 200 גר' חמאה רכה

  • 1 כוס סוכר

  • 4 ביצים

  • 1/2 כוס תה בטעם קינמון

  • 350 גר' קמח תופח

  • 1 כף ברנדי

  • 1 כוס תערובת של פירות יבשים קצוצים גס (משמשים,שזיפים,פפאיה... וכד')

  • 100 גר' צימוקים

  • 100 גר' אגוזי מלך קצוצים


 

ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת קרם לבן ותפוח

  2. מוסיפים את הביצים, אחת אחת תוך כדי ההקצפה עד לאיחוד עם קרם החמאה

  3. מאיטים את מהירות המיקסר ומוסיפים את התה לסרוגין עם הקמח עד לאיחוד כל החומרים יחד

  4. מוסיפים את הברנדי, הפירות היבשים והאגוזים הקצוצים ומערבבים מעט ידנית

  5. מעבירים את התערובת אל תבנית אפיה מאורכת, ששימנו מראש עד לכ- 3/4 מגובה התבנית.

  6. אופים בחום בינוני של כ- 160 מעלות במשך כ- 70 עד 80 דקות. מוציאים מהתבנית ומצננים.

 

 

     *  כאן אפשר לעצור ולהנות מעוגת פירות יבשים ואגוזים. אך מי שרוצה עוגיות יכול להמשיך....

 

  1. לאחר שהעוגה הצטננה, פורסים בעזרת סכין חדה פרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ 

  2. בתבנית גדולה מניחים, נייר אפיה ומסדרים את פרוסות העוגה.

  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך של כ- 150 מע' כ- 20 דקות נוספות עד שהעוגיות מתייבשות. 

 


 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת