33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

אספרגוס - רוטב לפסטה וגם תוספת

לפני כשנה העלתי כאן מתכון להכנת "אספרגוס פולייזי שיכור":

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1983553&r=1


הכנתי שוב אספרגוס, אבל הפעם הוא הוכן בצורה מעט שונה.

מהמתכון הזה מתקבל הרבה רוטב, נעשה בו שימוש נוסף כשנצרף אותו לפסטה מסוג פנה  כלומר מקבלים גם רוטב למנה ראשונה שהיא פסטה וגם תוספת למנה העיקרית שיכולה להיות פילה דג למי שמפריד בין בשר וחלב, או חזה עוף לחבר'ה שלא עושים הפרדה בין בשר וחלב.

מצרכים:

2 צרורות אספרגוס ירוק (כל צרור במשקל של 250 גרם, סה"כ כ-500 גרם)

1 מכל שמנת לבישול

חצי כפית אבקת שום

חצי כפית פלפל שחור טחון

כפית אגוז מוסקט טחון

חצי כוס יין לבן

כוס אחת של המים שבהם בושל האספרגוס 

גבינת פקורינו מגוררת


אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר גדול, בינתיים מנקים את האספרגוס מהחלק התחתון (קשה ובהיר), מנקים מעט עם קולפן ושוטפים במים, מניחים בצד עד שהמים רותחים ואז נותנים לאספרגוס להתבשל כ-5 דקות, בינתיים מכינים בצד קערת מים קרים מאוד שאליה נשלה את האספרגוס לאחר הבישול הקצר.
בזמן שהאספרגוס מתבשל לו במים הרותחים מכינים את הרוטב בווק, שמים את השמנת לבישול, את התבלינים (אבקת שום, אגוז מוסקט ופלפל שחור), מוסיפים את היין ואת מי הבישול של האספרגוס.

בהתחלה תראו שמתקבל הרבה רוטב, אל דאגה נעשה בו שימוש נוסף!
מוציאים את האספרגוס מהרוטב לתבנית הגשה ושומרים מעט בצד, את הרוטב שנשאר אפשר להוסיף לפסטה מסוג פנה, תענוג! 

רגע לפני שמגישים את האספרגוס מחממים מעט מהרוטב ששמנו בצד ויוצקים אותו על האספרגוס, מפזרים מעל גבינת פקורינו מגוררת ומגישים!

* שימו לב, שמנת לבישול באיטליה יותר סמיכה מזו בישראל, במידה ואתם מבשלים בישראל הייתי ממליצה לשים רק חצי כוס מי בישול של האספרגוס 
 
 
לבריאות ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת