88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

כיסונים או קלצונס לשבועות


את הכיסונים האלה למדתי להכין מחמותי שתחיה. בכל חג שבועות, היא מכינה את הכיסונים האלה.

אפשר להכין אותם כל השנה, אבל יש להם טעם אחר בשבועות, טעם טעים יותר.

מהכמות הזו יוצאים בין 50 ל-60 כיסונים, תלוי בגודל.

מצרכים לבצק:

1 קילו קמח

4 ביצים שלמות

1 כפית מלח

2 כוסות מים

מצרכים למילוי:

1/2 קילו גבינה מלוחה חמד מגורדת

2 כפות גבינה רכה 5%

לערבב את המילוי בקערה, להניח בצד


לנפות את הקמח, אני מנפה מעל נייר אפיה את בתוך שקית ניילון גדולה

להכניס למיקסר את הביצים, 1.5 כוסות מים, מלח

להוסיף את הקמח

  

ללוש את הכל ביחד ולהוסיף את יתרת המים בהדרגה, עד לקבלת בצק רך

לעטוף את הבצק בניילון נצמד, להניח במקרר לנוח לחצי שעה, אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא עד השימוש.

לחלק את הבצק ל-3 חלקים, להחזיר את שני החלקים למקרר, את החלק השלישי לרדד לעלה דק ולקרוץ עיגולים.

                                                                                

למלא בגבינה ולסגור היטב לסהרון או לצורה אחרת שאוהבים. 

להניח על מגש עד לגמר כל הכמות, בשלב הזה אפשר לשלוח את הכיסונים להקפאה ולאחר שקפאו להכניס לתוך שקית ניילון ולסגור היטב עד השימוש.

להרתיח בסיר מים עם 1/2 כפית מלח, להכניס את הכיסונים, כשהם צפים, הם כמעט מוכנים, להמשיך לבשל עוד 10 דקות

 אפשר לאכול את הכיסונים איך שהם ואפשר לפזר מעל גבינה בולגרית/צפתית או חמד מגורדת. 


 

   זהו, שיהיה לכולנו חג שבועות טעים ושמח   

 

  תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק ואשמח אם תלחצו לי לייק  

 אשמח אם גם תלחצו על ה- hit it כאן בבלוג 







הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

77 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת