00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

פסטה עם ירקות קלויים ובשר טחון

מה עושה אבא שרוצה לפנק את המשפחה שלו? מודיע לאשתו שארוחת הצהריים - עליו ( אבל רק אחרי שהוא קיבל רמיזות בגודל של פיל שהיא - לא רואה מטבח בעתיד הקרוב !!!!)
"יש" צועקות הבנות, כי לא משנה כמה כתף טלה, אוסובוקו, אנטריקוט, ריזוטו וכד' אימא תכין - אין כמו האילתורים של אבא שכמעט תמיד הם כוללים משהו עם פסטה.

האמת? היה טעים טעים, מה שמגיע מגיע.... ומה עוד שזה הגיע אחרי ארוחת בוקר מושקעת ממש ממש לכל המשפחה.  משקיען....

וזה הולך ככה. אם כי ממש חופשי מותר לאלתר כי בייסודו גם זה אלתור.

1/2 קג' בשר טחון

מבחר ירקות חתוכים לרצועות או פרוסות גסות  - גמבה, חצילים, גזר, קישואים.

1 בצל קצוץ

3-4 שיני שום חתוכות לרצועות

1/4 קופסת עגבניות מרוסקות( או 2 עגבניות בינוניות מגוררות )

מלח

פלפל

אורגנו/בזיליקום/טימין - מה שאוהבים

חבילת פסטה.

 

 

אופן ההכנה

1. למרוח בשמן זית מומלח מעט את רצועות הירקות ולקלות בתנור או במחבת. לנו יש פלטה מברזל שמונחת על להבת הגז הגדולה. 

2. לטגן את הבצל עד שמשנה את צבעו, להוסיף את השום ולטגן מספר דק' ביחד.

3. להוסיף את הירקות הקלויים לתוך התערובת, לערבב, להוסיף את העגבניות המרוסקות, מלח פלפל ועשבי התיבול ולהביא לרתיחה ולבשל יחד 2-3 דק'.

4. במקביל לבשל את הפסטה במי מלח בהתאם להוראות, לסנן  אבל להשאיר את הפסטה מעט לחה.

5. לסדר בצלחת הגשה גדלוה את הפסטה ולהניח מעל את התוספת, או להגיש במנות בודדות.

הערה- במתכון אין תוספת של נוזלים רבים כי הכוונה לא הייתה להכין מעין בולונז אלא יותר ירקות קלויים ובשר טחון. כמובן שאפשר לשים במקום הבשר הטחון חזה עוף חתוך לרצועות או אפילו בלי בשר (אבל אתם יודעים, החיילת...) העגבניות אמורות רק לאחד את המרכיבים.

 

 

 

 בתיאבון

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת