00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

כתף טלה בירקות שורש

 

 אני אוהבת לבשל ואת זה אתם כבר יודעים. בדכ' זה אוכל רגיל, פשוט, ביתי וטעים( אם יותר לי לחלק לעצמי מחמאות ..)  שבדכ' גם לא דורש מאמץ מיוחד. זה לא אומר שאני לא אוהבת אוכל שנראה מתוחכם, מורכב ומסובך לצורך פינת הרושם, אבל רק נראה. מה שאני משתדלת להביא הינו הרעיון שטעים ומיוחד לא חייב להיות ארוך ומסובך.

כבר סיפרתי שבתי החיילת חוזרת הביתה בסופי שבוע עם תאוות בשרים בלתי נדלית. והכוונה מהאדום האדום הזה ולא שום תחליף אחר, ולא לערב פה מחשבות אחרות שאולי יעלו במוחו הקודח של מישהו מכם......

אז הינה עוד מנה מאחד מימי השישי האחרונים, זה רק נראה ארוך  ומסובך והתוצאה  מרשימה ביותר ויעידו קולות ההתפעלות שנשמעו כשהגשתי את זה לשולחן. אבל למעשה מדובר בהליך מאוד פשוט. הרעיון הוא בעיקר ירקות שורש מכל הסוגים ועשבי תיבול לטעמכם. יש כאלה המוסיפים גם יין, אבל אחרי החג העמוס יין גם בשתייה וגם באוכל – ויתרתי, במקום הוספתי ציר בקר. למתחלחלים מהרעיון להכין ציר לבד אפשר לקנות מוכן או פשוט להכין עם כף אבקת מרק עוף/בשר וכוס מים רותחים, לא נורא ( אם כי בטוח שיהיו כאלה שיסקלו אותי )....

ועוד הערה אני לא כל כך אוהבת לאפות בתבניות חד פעמיות ובודאי לא כשאני רוצה להגיש לשולחן. הכתף היתה גדולה מדי לכל כלי שהיה לי בבית אז פשוט הפרדתי בין "השוק"  ל"ירך".

 

 

כתף טלה בירקות שורש

 

1 כתף טלה במשקל של 2-2.5 קג'

שמן זית

חופן של רוזמרין, טימין, מרווה ופטרוזיליה קצוצים

3-4שיני שום קצוצים

ראש שום שלם מפורק לשיני שום ( כמובן שאפשר פחות)

4-5 תפוחי אדמה בינוניים

3-4 ארטישוק ירושלמי

2 כרישות

2-3 לבבות ארטישוק ( אפשר קפואים )

3-4 בצלים קטנים

2-3 גזרים בינוניים

ראש פטרוזיליה

ראש סלרי בינוני

2 גבעולי רזומרין

2 גבעולי טימין

2 גבעולי מרווה.

מלח, פלפל

כוס ציר כלשהו או יין ( לבן או אדום )

גרגר אחד של פלפל אנגלי ו- 2 עלי דפנה ( לא חובה )

 

 

 

אופן ההכנה

1. לקצוץ את חופן רוזמרין/טימין/מרווה ביחד עם 3-4 שיני השום, להוסיף שמן זית, מלח ופלפל ולערבב היטב.

2. לחרוץ בכתף עם סכין ארוכה וחדה חורים עמוקים, למלא בתערובת שהתקבלה ולמרוח את השוק ביתרת החומר שנשאר.

3. להניח במגש גדול/קערה מספיק גדולה לעטוף בשקית ניילון גדלה, לקשור ולהשאיר במקרר מספר שעות. כל המרבה הרי זה משובח, אפשר כל הלילה, אבל שלוש ארבע שעות יהיה בסדר.

4. לקלוף את כל הירקות, לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ולהשרות בקערה גדולה עם מים לכסוי עד השימוש.

5. כארבע שעות לפני ההגשה להוציא את הנתח ולהשאיר כחצי שעה כדי שיגיע לטמפרטורת החדר, לחמם את התנור ל-220 מעלות.

6. בסיר גדול או במחבת גדולה כדי להכיל את הנתח לחמם שמן זית ולטגן אותו מכל הצדדים.

7. לסדר בכלי רחב וגדול שיכול להיכנס לתנור, גבעול אחד של רוזמרין, טימין ומרווה. להניח מעל את פרוסות תפוחי האדמה ולתבל במלח ופלפל, להניח מעל את הכתף ולסדר מסביב את שאר הירקות. לתבל שוב במלח ופלפל.

8. לנעוץ בין הירקות את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ולהניח מעל עוד גבעול מעשבי התיבול.

8. לצקת מעל את הציר ( שחיממנו מעט) או היין ולעטוף היטב עם נייר כסף אם אפשר להניח מעל מכסה כלשהו. ( לי יש תבנית גדולה של קורנינג עם מכסה )

9. להכניס לתנור לשעה.

10. לנמיך את החום ל- 150 מעלות וולהמשיך לאפות עוד שעה וחצי.

11. להסיר את נייר הכסף, להרטיב ברוטב את הירקות והבשר ולהחזיר לתנור לעוד כחצי שעה.

10. להוציא ולהגיש.

11. תשכחו מלפרוס יפה את הבשר הוא פשוט נופל מהעצם.

 

 

 

 

 

 

 

בתיאבון

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת