11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגיות סמורס שוקולד צ`יפס

09/05/2012


לפני 8 שנים בביקורי הראשון בארה"ב  נחשפתי לממתק המדליק הזה שנקרא סמורס-S'mores:some mores (הממתק נקרא כך משום שאחרי שטעמת אותו פעם אחת אתה תמיד תבקש ממנו עוד...)

הסיפור הוא די פשוט... לוקחים מרשמלו צלוי מהמדורה וקוביית שוקולד  הרשי-Hershey's תוקעים אותם בין 2 קרקרים, האמריקאים משתמשים ב- Graham Cracker  (לא מצאתי אותם בארץ) ואז מתקבל סנדביץ מתוק שבתוכו מרשמלו צלוי ושוקולד מומס-פשוט מעדן!
שנה לאחר מכן כשעבדתי במחנה קיץ בצ'רלסטון-דרום קרוליינה כמדריכה לילדים אמריקאים הבנתי עד כמה הממתק הזה פופלארי במיוחד בברביקיו ובמדורות.

החלטתי להכין גרסה משודרגת ומעניינת של עוגיות סמורס שוקולד צ'יפס וסמורס שמצאתי בבלוג המקסים הזה:
http://www.the-girl-who-ate-everything.com/2011/06/smores-cookies.html

מדובר בעוגיית שוקולד צ'יפס עם מיני מרשמלו אפויה על ביסקוויט פתי בר בליווי קוביית שוקולד מעל...;)
יצא קינוח מושחת, פריך, קל, סופר מתוק, ממש טעים ומתאים במיוחד לל"ג בעומר הבא עלינו לטובה!


מרכיבים: ל-40 עוגיות בינוניות
לעוגיות שוקולד צ'יפס:
200 גרם חמאה רכה (אני ממיסה במקרוגל)
כוס סוכר
3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
2 ורבע כוסות קמח מנופה
כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
כפית מיץ לימון
חבילת שוקולד צ'יפס
לסמורס
כוס וחצי מיני מרשמלו (מי שלא מוצא, אפשר גם לקחת מרשמלו גדול ולחתוך אותו למספר חתיכות)
200 גרם שוקולד- 2 טבלאות של שוקולד חלב או מריר או לבן-לפי טעמכם האישי (אני לא אוהבת את השוקולד חלב של הרשי ולכן השתמשתי בטבלת שוקולד חלב של עלית ובשתי טבלאות שוקולד הרשי לבן עם עוגיות)
44-50 ביסקוויטים פתי בר

אופן הכנה:
-במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר במהירות בינונית כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית.

-מוסיפים את תמצית הוניל ואת מיץ הלימון ומערבבים דקה נוספת, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
-מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, מלח ואת השוקולד צ'יפס ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. (רצוי שאיחוד המסה יהיה כמה שיותר מהר ואף את שאריות הקמח האחרונות מומלץ לערבב באמצעות מרית)

-מוסיפים את המרשמלו ומערבבים מעט.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מסדרים את הביסקוויטים על תבנית עם נייר פרגמנט.

- מניחים כף בצק עוגיות על כל ביסקוויט.

-אופים 7 דקות, פותחים את התנור ומוסיפים קוביית שוקולד על כל ביסקוויט, סוגרים את התנור ואופים 3-5 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב. (במתכון המקורי כתוב להוסיף את השוקולד לאחר 5 דקות ואז לאפות עוד 5-7 דקות, בנסיון הראשון השוקולד הלבן נמס לגמרי כשהוספתי אותו לאחר 5 דקות אפייה ולכן בנסיון השני הוספתי אותו לאחר 7 דקות והמשכתי לאפות עוד 3 דקות נוספות ואכן השוקולד כמעט ולא נמס כלל)

-מוצאים מהתנור, מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה.

כל מה שנשאר עכשיו זה להגיע למדורה עם כל הח'ברה ולפנק אותם בעוגיות הטעימות הללו!!!!
שבוע טוב!

ואלו כל המיני מרשמלו שנשארו לי!!! (בחנות היתה רק שקית ענקית....) משהו צריך או רוצה?

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת