00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

ממרח השוקולד הפך לעוגה

 

 

הבקר בעודי מנסה להיפרד נואשות מאותו וירוס שבחר בי כבר לפני שמונה ימים, החלטתי לחפש לעצמי מקור נוסף לחדוה ויצירה מבלי שאתעייף עוד מעבר לתשישות שנכפתה עלי.

החלטתי לפנק את בני הבית בעוגת שבת, הבן הותיר בקשות ל"מתוקים"- קוד משפחתי לאזני פיל שהם בעצם בצק עלים וסוכר אפויים. ולכדורי שוקולד כי המלאי אזל והחבר שלו כבר מתגעגע אליהם... 

נכנסתי למטבח ופתחתי את המזווה. ידעתי שאת עוגת השוקולד שלי אכין מקופסת שוקולד למריחה. כבר ניסיתי בעבר ויצאו בראוניז מעולים הפעם שיניתי את המטרה. העדפתי עוגה כושית לא גבוהה אך שוקולדית וכהה. 

 

המרכיבים:

500 גרם שוקולד פרה עלית- למריחה. 

חצי כוס מים אולי קצת יותר

3 ביצים גדולות 

כוס קמח

4 כפות קוקוס

1 כפית אבקת אפיה

1 מעדן דני

 

 

ההכנה:

העברתי לסיר את תכולת הקופסה - את השוקולד למריחה. 

 

 על אש קטנה ובתוספת מים ערבבתי את השוקולד כל העת עד שהפך למרקם אחיד כהה. הורדתי מהכיריים וציננתי  

מעט תוך בחישה במטרפה. אחת אחת הבלעתי את הביצים תוך המנעות מיצירת גושים.

 

 ניפיתי לתוך התערובת 1 כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה.  

 

הוספתי את הקוקוס ולאחר שנוצרה תערובת אחידה הוספתי מעדן דני כדי שישמור על אווריריות העוגה. 

רססתי קלות בשמן את תבנית האפיה ואפיתי בחום 180 מעלות למשך חצי שעה לערך.

 

 

 העוגה הכל כך פשוטה יצאה טעימה ונפלאה. 

בעוד שעות תחזור הבת מהעבודה וסביר להניח שהשמחה תהיה רבה...

 

וגם המתוקים כבר מוכנים: 

והם הרבה יותר מגרים אבל ממש לא הרבה יותר טעימים.

העיסה להכנת כדורי השוקולד נכנסה למקרר

וגם ממנה אגלגל בקרוב כדורים בקוקוס.

 

שבת שלום לכולנו

שבת טובה ומתוקה 

 

 

 

ואתם קוראי: 

תודה שבקרתם בבלוג של תפו ופוזה, אשמח להשיב לכל שאלה, לעיין בכל תגובה ולהשיב.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

שלכם תפו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת