00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של מירי

רוגלך מבצק שמרים - פרווה

מצרכים לבצק:

3.5 כוכסות קמח

כף שמרים יבשים

חצי כפית מלח

1/3 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

2 ביצים (בטמפ' החדר)

1/2 כוס מים פושרים

מלית:

1/2 מרגרינה רכה

אבקת קקאו

אבקת סוכר

קינמון

סירופ:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

1 סוכר וניל

ההכנה:

מכינים בצק רך וגמיש ולשים אותו היטב לפחות 10 דקות.

מניחים בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

לאחר ההתפחה לשים כדי להוציא את כל האויר מהבצק ומחלקים אותו ל- 4 חלקים.

לשים כל חלק לכדור. מרדדים את הכדור עד קבלת עלה דק ועגול.

מורחים את העלה במרגרינה, מפזרים אבקת סוכר, קקאו וקינמון בצורה שווה על כל העלה.

בעזרת סכיון חדה מחלקים את הבצק ל-16 חלקים (כמו שפורסים עוגה).

כל פרוסה מגלגלים מהחלק העבה לדק עד שנוצרת דוגמאת קראוסון או רוגלך.

להניח כל רוגלע' על תבנית עם נייר אפיה ולהניח להתפחה של כ-1/2 שעה לפחות.

הכנת הסירופ: להרתיח בסיר את כל החומרים ולהמשיך לבשל באש קטנה לאחר הרתיחה עד כדי קבלת מרקם מעט דביק.

לאפות בחום בינוני עד שהרוגלך נראה אפוי אך לא מידי. מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים בסירופ.

שומרים במיכל פלסטיק אטום עד 4 ימים. ניתן להקפיא ולהפשיר אם לא צריכים את כל הכמות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מי273 אלא אם צויין אחרת