66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

פיש אנד צ`יפס

הקדמה: כל מי שבא לכאן רק בשביל האוכל, מוזמן לדלג לסוף הרשומה, שם יש מתכון.

ומי שבא בשביל האווירה והנוף מוזמן להישאר.

...כשהתבקשתי ע"י הילדים שלי היום להכין לארוחת הצהריים פיש אנד צ'יפס, נישא ריח הדג המטוגן במטבח.  

ובאותו רגע, כל מה שהתחשק לי לעשות, כשהסנפתי את הריח, היה לבכות מרוב געגועים לסקוטלנד. כח חזק ממני הוביל אותי להתרפק על התמונות מהטיול המופלא שלנו. משהו בארץ הפראית, הירוקה והיפהפיה הזו גרם לי לרצות לחזור לשם. ואם אפשר-עכשיו, בצהרי יום רביעי.

דרך אגב, זה מוכח: מדענים במכון ויצמן עלו על הקשר בין ריח לזיכרון. הם מצאו כי הקשר בין ריח לזכרון הוא במה שמתרחש במוח בפעם הראשונה שהרחנו ריח מסוים. מסתבר שכל מה שסבב אותנו בעת ההרחה הזאת יישאר חקוק באופן חי במוח ובתחושה (אפשר לקרוא על זה כאן).

ובחזרה לסקוטלנד:

יום אחד עשינו את הדרך הארוכה- מערבה לכיוון העיירה Oban ששוכנת לחופי המפרץ Firth of Lorn.

Map showing Oban in Scotland

זוהי עיירה קטנה עם נמל דייג פעיל

וכשהגענו לשם, עלינו על סירת דייג קטנה

והפלגנו איתה בים הצפוני, מרחק של כמה קילוטרים מהחוף

כדי לצפות בכלבי הים.

כלבי הים רבצו להם על אי קטנטן

ומה שנראה כאן כמו סלעים הם בעצם כלבי ים קטנטנים ומתוקים

בדרך גם ראינו חוות ענק לגידול דגי סלמון, ובדרך חזרה לעיירה אובאן

ראינו מסוק בשמיים (כזכור, אנחנו טזל"מים: טייסים זעירים ללא מטוס, וכל כלי טייס עושה לנו את זה)

וכמובן שעקבנו אחריו

הוא עמד לנחות

על אי קטנטן מרחק של כמה מאות מטרים מהעיירה

 

הוא נחת ליד הבית שלו. איזו דרך מלאת סטייל לחזור הביתה...

כשהגענו בחזרה לאובאן, הייתה שעת צהריים והיינו מורעבים.

ריח חזק של דגים מטוגנים נישא באוויר. ריח מטריף, במובן הטוב של המילה. התחלנו ללכת בעקבות הריח...

בעיירה היו הרבה מאד דוכני פיש אנד צ'יפס שעבדו במלוא המרץ. קנינו ארבע מנות והתיישבנו על אחד הספסלים לאכול. 

וזה היה טעיםםםםםםםםםםםםםם!

מאד מאד טעים!

אז לזכר הטיול המקסים שלנו, תהא נשמתו צרורה בצרור החיים, הכנתי היום פיש אנד צ'יפס באופן הבא:

השתמשתי בפילה של דג קוד

פרסתי את הדג לאצבעות בעובי של כ- 3 ס"מ, המלחתי ופלפלתי את הנתחים. חשוב לחתוך לאצבעות בעובי כזה, כי יותר עבה- לא יצליח להתבשל מבפנים במהלך הטיגון הקצר.

הכנתי בלילה המורכבת מביצה, חרדל, קמח תופח, מלח, פלפל ומי סודה. מתקבל מרקם כמו של פנקייק.

טובלים את אצבעות הדג תחילה בקערה עם קמח, ואחר כך בבלילה- ומטגנים בשמן עמוק

 

מגישים עם לימון

ועם צ'יפס

 והצ'יפס הזה, אגב הוכן במכשיר ה- Airfryer שהיללתי ושיבחתי כאן, בלי אף טיפת שמן!!!

ותיראו איך ריח של דג מטוגן הוביל אותכם לטיול קצר בסקוטלנד.

היה כיף, ואני עוד אשוב לסקוטלנד בגלגול הזה, זה בטוח.

 

פיש אנד צ'יפס

מצרכים:

קילו פילה דג קוד פרוס לאצבעות בעובי של כ- 3 ס"מ, להמליח ולפלפל את הנתחים

בקערה אחת להכין כוס קמח+ כפית מלח

ובקערה שנייה להכין בלילה מ:

ביצה

כפית חרדל

כפית מלח

כוס קמח תופח

מי סודה (כוס- כוס וחצי)

להכנת הבלילה: מערבבים היטב ביצה, חרדל, מלח וקמח תופח ומוסיפים בהדרגה את מי הסודה עד שמתקבלת בלילה במרקם של בלילת פנקייק.

טובלים את הדג בקמח ואח"כ בבלילה ומטגנים בשמן עמוק. מגישים עם פרוסת לימון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

66 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת