88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

ניוקי (gnocchi) - הכי אמיתי וקל שיש רק בלי גלוטן

ביקשתם... קיבלתם! הנה עוד מתכון שלא דורש מיקסר ולא דורש תנור... יכול לשמש כמנה עיקרית או כתוספת, ניתן להקפאה ומלבד החלק של הסבלנות בלעבד כל ניוקי לגופו - כלום עבודה! אבל אין מה לעשות... זה ניוקי אמיתי, בין אם הוא איטלקי ובין אם דרום אמריקאי (מה ההבדל? הדרום אמריקאי לרוב יעשה עם חמאה ולא עם שמן ויש גם את המסורת הדרום אמריקאית שלפיה נהוג להכין ניוקי ב-29 לכל חודש).

הפעם, במקום להביא לכם כאן את ההצעה שלי לרוטב - אני מצרפת קישור לרשומה ישנה נושנה ובה ארבעה מתכונים לארבעה רטבים שונים שכל אחד מהם יכול להשתלב עם הניוקי הזה מאחר ומדובר בגירסת הפרווה.

תיהנו  

 

ניוקי - הכי אמיתי וקל שיש רק בלי גלוטן

המצרכים

  1. 6 תפוחי אדמה אדומים בינוניים (900 גר')
  2. ½2 כוסות (350 גר') קמח תמי
  3. 1 ביצה
  4. 1/2 כוס שמן זית (המלצה: טעם אורגנו)
  5. מלח/פלפל לפי הטעם

ההכנה

  1. אופים את תפוחי האדמה על מצע מלח גס עד לריכוך (180 מעלות משך שעה) ומקלפים
  2. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מפזרים מעל את הקמח והתבלינים ויוצרים גומה במרכז אליה יוצקים את הביצה ושמן הזית.
  3. לשים את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מחלקים לכדורים בגודל כדור טניס וצרים מכל כדור נקניק בקוטר ½1 ס"מ וחותכים לחתיכות ברוחב 1 ס"מ (בגילגול החתיכות מתארכות מעט)
  5. הטבעת צורת ספירלה: בעזרת כפית (ייעודית) לדבש לגלגל כל חתיכה לקבלת צורת בורג. אפשר כמובן גם בשיטה הפשוטה של שימוש במזלג.
  6. מסדרים את הניוקי על תבנית מרופדת נייר אפייה. מייבשים בתנור בחום נמוך מאוד 65 מעלות משך 12 דקות. מצננים ומעבירים למקפיא לשימוש עתידי או מייד לאחר שהתייצבו בהקפאה
  7. מביאים מים לרתיחה ומוסיפים מלח (כפית מלח לכל 2 ליטר מים), מכניסים בהדרגה את הניוקי ישירות מהמקפיא לתוך המים הרותחים. מבשלים שתי דקות מרגע שהניוקי צפים ומעבירים לצלחת הגשה
  8. יוצקים רוטב ע"פ העדפה אישית (רוטב פסטה, שמנת וכד').

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת