33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

מדריך למטייל/ת החסכן/ית באיטליה - חלק ב`

בחלק א' של המדריך כתבתי על בחירת תאריכים לטיול, יעדים, חברות תעופה ומקומות לינה 

כעת אמשיך עם צורך קיומי של כל אחת ואחד מאיתנו...

 

איפה לאכולעל קופרטו והאפשרויות הרבות לבחירה:

קופרטו (Coperto) – אתחיל עם השירותכי קופרטו זה הסכום שתצטרכו לשלם על הישיבה והשירות בריסטורנטה/טרטוריה/פיצריה. בדרך כלל סכום הקופרטו הוא 1-3 אירותלוי איפה אתן/ם יושבות/ים לאכול

קופרטו משלמים על כל מקום ישיבה תפוס. כלומראם אתן/ם 5 והקופרטו במסעדה עולה אירותשלמו בסך הכל 10 אירו קופרטוככה זה באיטליה 

אתן/ם לא רוצות/ים לשלם קופרטו? אין בעיה, תעשו טייק אוואי (Take away). כבר יצא לי לאכול במסעדות שבהן בעל הבית הזמין אותנו לקופרטו (על חשבון הבית) – אבל זה די נדיר.

 

 תשר (Mancia) - יש כאלו שיגידו להשאיר 15% מהחשבון, יש כאלו שיגידו להשאיר 10% וכן הלאה... נכון שאתן/ם משלמות/ים על הקופרטו, אבל הקופרטו לא הולך ישירות למלצר, נכון שמלצרים באיטליה מקבלים משכורת, אבל עדיין - נהנתן/ם? השירות היה טוב? תשאירו משהו קטן, כמה מטבעות של אירו זה מספיק. כמובן שהכל תלוי בחשבון שקיבלתן/ם.

 

ריסטורנטה (Ristorante)  מסעדה עם מלצרים מנוסים ושירות בהגשה לשולחן, המחירים בדרך כלל אינם זולים

האיטלקים נוהגים להתחיל עם אנטיפסטי (Antipasti) שיכול להיות פרשוטו ומלון או מבחר ירקות קלויים, להמשיך עם מנה ראשונה (Primoשהיא בדרך כלל פסטה, להתקדם לעבר המנה העיקרית (בקר/עוף/דג/חזיר) והתוספות (Secondo e contorni), יש כאלו הבוחרים לקנח במשהו מתוק (Dessertובדיג'סטיבו (Digestivo, אפטר בעבריתשעוזר לעיכולאת הארוחה מלווים יין ומים  אפשר גם "להתפרע" במשקאות מוגזים או בירה  

כמובן ששום דבר הוא לא חוק, תוכלו להזמין גם דברים אחרים ולאו דווקא בסדר הזה.

+ בנוגע למים באיטליה, כמעט תמיד ישאלו אם תרצו "אקווה גזטה" (מים מוגזים) או "נטורלה" (לא מוגזים).

לא אחת נתקלתי בהבעת דעה נחרצת של אנשים להיזהר ממסעדות שהן בעצם "מלכודות תיירים".

בדרך כלל הכוונה הייתה למסעדות שמחוץ להן מופיע שלט ובו כתוב "מנו טוריסטיקו" (Menù turistico).

מה זה בדיוק? תפריט קבוע שממנו ניתן לבחור: מנה ראשונהמנה עיקרית ותוספות יחד עם קינוח במחיר של 10-30 אירו לאדם. בא לכן/ם לאכול במסעדה הזו? אוהבות/ים את מה שמוצע בתפריט? נראה לכן/ם טוב? לפני הכניסה תבררו אם המחיר כולל קופרטו ושתייה, יש הסכמה על מה כלול וזה מתאים לכן/ם? תאכלו לבריאות

 

טרטוריה (Trattoria)  היא מסעדה עממית, בדרך כלל משפחתיתהרבה פחות רשמית וזולה מה"ריסטורנטה"המנות שמוגשות בה הן מקומיות (של העיר/המחוז)בטרטוריות נוהגים להגיש גם את "יין הבית". עד היום כל הטרטוריות שאכלתי בהן באיטליה הגישו אוכל מעולה והשירות בהן היה טוב ונעים 

 

פיצריה (Pizzeria)  כשמה כן היאמקום המתמחה בהכנת פיצות, לרוב מוצע גם קלצונה (כמו סמבוסק). הכי כדאי לאכול באלו עם תנור לבנים (Forno a legna), בנוסף יש גם פיצריות עם תנור חשמלי (Forno elettrico). 

פיצות אפשר למצוא גם בחלק מהמסעדותפיצה מרגריטה תהיה בדרך כלל הזולה ביותר מבין תפריט הפיצות, רוצות/ים להתפנק? בחרו את אלו עם התוספות.

 

 טאבולה קלדה (Tavola Calda) זה מקום, מעין מסעדה קטנה וזולה יחסית בהשוואה לריסטורנטה.

ההיצע בה יהיה מנות מבושלות (מכאן מגיע המונח "השולחן החם", חלקן יכולות להיות גם מטוגנות או צלויות). לרוב המנות נראות לעין וניתן לבחור מהן כמה סוגים בצלחת אחת, הן מוגשות מאחורי דלפק והאכילה מתבצעת בישיבה במקום או בטייק אוואי (Take away)

בחלק מהמקומות תוכלו לבחור גם מאכלים מטוגנים כמו ארנצ'יני (כדורי אורז מטוגנים, יש כאלו עם מלית מוצרלה או מוצרלה ופרשוטואו קרוקטים (מעין קציצת תפוחי אדמה ריקה/ממולאת, במוצרלה או מוצרלה ופרשוטו). 

מדוע כדאי לבחור בטאבולה קלדה? כי זה אוכל מבושל וחם שבדרך כלל יותר זול מישיבה במסעדה רשמית ויותר בריא מג'אנק פוד!

 

בפנינוטקה (Paninoteca) תוכלו לקנות כריכים ומשקאותהכריכים יכולים להיות קרים או חמים (כמו טוסטים).

 

 סלומריה (Salumeria) מעדנייהאו אלימנטרי (Alimentari) מכולת בדרך כלל תוכלו לבקש מהמוכר שיכין לכן/ם כריך (Panino) להמשך היוםהאפשרויות? מגבינות (מתוקותמלוחותחריפות וכד') לנקניקים (סלאמיפרשוטו וכד') ועד תוספות כמו זיתים או ירקות בחומץ/שמן (זוקיניארטישוקפלפל אדום וכד').

יש מעדניות שאפשר למצוא בהן פיצות במשקל, אוכל מבושל וגם עוף בגריל. 

המטייל/ת החסכן/ית תוכל/יוכל לרכוש מוצרים שונים ולהכין את הכריך במקום הלינה שלה/ו או לעשות פיקניק.

כמובן שבמידה וביעד שלכם יש סופרמרקט, כדאי לבדוק גם את המחירים בו. כמעט בכל סופרמרקט יש מוצרים תחת קטגוריית "מותג הבית" - הם זולים יותר ולא פחות טובים מאלו עם השמות המפוצצים.

 

בר (Bar) - למה שאנחנו קוראים בישראל "בית קפה" קוראים באיטליה "BAR". 

יש כאלו בכל פינת רחובאם לא יותר  בברים האיטלקים תוכלו למצוא משקאות חמיםמשקאות קליםמשקאות אלכוהולייםפיצטות (פיצות קטנות), קלצונהארנצ'ינימיני מאפים מתוקים ומלוחיםעוגיות ועוד

עם ישראלוגם עוד עמים אבל מה אכפת לנו מהם  אוהב לשבת בבתי קפהאפשר ונחמד מאוד לשבת בבתי קפה באיטליהאבל אל תשכחו שמה שתקחו יעלה יותר אם תשבו, בדיוק כמו במסעדות עם הקופרטו!

אם תיקחו קורנטו (קרואסוןוקפוצ'ינו בעמידה – אף אחד לא יהיה בהלם מזה.

אותם (ק&ק) נוהגים האיטלקים לאכול בשעות הבוקר. 

במהלך היום רוב האנשים לוקחים "קפה" (כשאומרים באיטליה קפה מתכוונים לאספרסו) שלצידו מוגשת כוס מים.

כאן שוב מגיע העניין של זרים/תיירים באיטליה ששותים קפוצ'ינו גם אחרי שעות ארוחת הבוקר.

ובכן, כמעט 4 שנים שאני גרה באיטליה, קפה זה חזק מדיי בשבילי(!) - גם אני לוקחת קפוצ'ינו באמצע היום(!) אז אל תתביישו לבקש קפוצ'ינו גם בחמש אחה"צ או בעשר בלילה!

אתן/ם לא מכאן, מותר לכן/ם ;)

 אפשרות נוספת למטייל/ת החסכן/ית שרוצה לפנק את עצמה/עצמו היא להגיע אל הבר בשעת האפריטיבו (Aperitivoאקדם בעברית) – לרוב בשעה הזו יגישו לכן/ם גם בופה נישנושים לצד המשקהיש ברים שיציעו בנוסף חתיכות של פשטידות ו/או מאפיםתלוי היכן תהיו באיטליה – אז כבר האפריטיבו הופך למעין ארוחת ערב.

 

 שימוש בשירותים – מכירות/ים את ההרגשה שעוד שנייה שלפוחית השתן שלכן/ם מאבדת צורהכמובן שברוב הברים לא יתנו לסתם אנשים מהרחוב להשתמש להם בשירותיםאז כאן מגיע "הטריק האיטלקי"  להזמין קפה על הדלפק (מזכירה לכן/ם שמדובר באספרסו) ולבקש להשתמש בשירותים של הבר.

 

 

בחלק ג' של המדריך למטייל/ת החסכן/ית באיטליה אכתוב על אטרקציות, תחבורה באיטליה    ועוד כמה דברים חשובים. 

בהחלט יש למה לצפות!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת