אחד במאי
חג הפועלים הבינלאומי מצויין מדי שנה ב- 1 במאי. מקורו בהפגנה בקנדה, שנערכה ב- 1 במאי 1872, ובה דרשה הפדרציה של ארגוני הפועלים בטורונטו את שחרורם ממעצר של 24 פועלים שנעצרו לאחר ששבתו בדרישה ליום עבודה של 9 שעות. בעקבות המאבק המוצלח בקנדה, קבעה הפדרציה של ארגוני העובדים בארצות הברית את ה- 1 במאי 1886 כתאריך היעד למעבר ליום עבודה של 8 שעות. מכיוון שדרישתם לא נענתה, פתחו העובדים בשביתה. בעיר שיקגו הדרדרו השביתות להפגנות אלימות, בהן נהרגו עובדים ושוטרים במהומות שכונו "מהומות היימרקט". לזכר מותם של הפועלים והשוטרים הפך דגלה של המפלגה הסוציאליסטית לאדום. שנה מאוחר יותר, ב- 1889, קבעה הוועידה הראשונה של האינטרנציונל השני את ה- 1 במאי כחג הפועלים הבינלאומי.
בעבר נחוג החג במדינות המערב במצעדים ובמדינות קומוניסטיות במצעדים וביום שבתון. כיום נחוג החג בעיקר במדינות קומוניסטיות כמו קובה וקוריאה הצפונית. במדינות המערב החג הפך למחאה נגד הגלובליזציה.
בישראל, עד תחילת שנות השמונים, ה- 1 במאי היה יום שבתון. עם התפרקות כוחה העצום של ההסתדרות, נמוג גם החג, וכיום כבר אינו יום שבתון, אלא יותר הפנינג של בני נוער, החברים בתנועות נוער כמו "הנוער העובד והלומד".
לוגו גוגל במדינות שונות מציג דמות של פועל המחזיק את הלוגו מסותת באבן בשתי ידיו.
התמונה נלקחה מכאן
הוספת תגובה
6 תגובות