33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פסטה ברוטב שמן זית, פטריות וצ`ילי – Calamarata ai funghi e peperoncino

קלמרטה היא סוג של פסטה בצורת טבעות, שמה מגיע מהדימיון לטבעות הקלמרי (דיונון) שנוהגים לטגןאני השתמשתי בקלמרטה פרסקה שמגיעה מגרניינוגרניינו היא אחת הערים הקרובות אלינו והפסטה שלה מפורסמת מאוד, יש בעיר עוד כמה דברים טובים, אבל כרגע אתמקד בפסטהבקוסטיירה אמאלפיטנה (ברצועת החוף האמאלפיטנית) נוהגים להכין את הקלמרטה עם טבעות קלמרי ורוטב קליל, מבחינתי קלמרי איננו בא בחשבון אז החלטתי להכין בדרך אחרת 

חמותי מכינה בדרך כלל רוטב פטריות קיודיני (נראות כמו מסמר ונקראות בעברית פקועת הדבש  לא פחות ולא יותר, אם מישהו/י מכיר/ה שם אחד - עדכן/י אותי...) יחד עם שמן זית מתובל בפפרונצ'ינו (אוליו אל פפרונצ'ינו) ביתי שהיא מכינה

לי הייתה חבילת פטריות שמפניון (הנקראות גם פקועה דו-נבגית) ושמן הזית המתובל נגמר אז החלטתי לתת גירסה משלי ולהכין לי ולבעלי היקר ארוחת צהריים טעימה עם סלט ירקות ואיזו פרוסה או שתיים של לחם טרי בצד כדי לעשות "סקרפטה" (ניגוב) לרוטב שנשאר בצלחת... אממ תענוג!!!


מצרכים:

חבילת פטריות שמפניון

בצל קטן

שתי כפות שמן זית איכותי

פלפל צ'ילי גרוס – כחצי כפית

30 מ"ל מים רותחים (לרוטב)

מלח לפי הטעם

250 גרם פסטת קלמרטה טרייה או פסטה שדומה לצורתה


כלי עבודה:

סיר לבישול פסטה, מחבת, כף, כוס, סכין, קרש חיתוך.


אופן ההכנה:

בכוס שמים את שמן הזית והפלפל צ'ילי ונותנים להם לנוח ביחד.

בינתיים - מרתיחים מים בסיר בישול בעבור הפסטה ומוסיפים לו מעט מלח.

קוצצים את בצל ושמים בצד, קוצצים את הפטריות ושמים בצד.

מרתיחים מים (ההם בשביל הרוטב) ובינתיים מדליקים את הגז על להבה קטנה.

שמים את המחבת על הגז ומוסיפים את המים הרותחים (ההם בשביל הרוטב), אליהם מוסיפים את הבצל והפטריות ונותנים להם דקותיים יחד, מוסיפים בזהירות את השמן המתובל שהכנו לפני, מעט מלח ומערבבים – נותנים להכל להתבשל עד שהבצל רך.

כשהמים בסיר הבישול רותחים מוסיפים להם את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה – אצלנו זה היה 5-6 דקות.

כאשר היא מוכנה מסננים את הפסטה ומוסיפים לה את הרוטב הנהדר והחרפרף שהכנו – ערבוב קליל ומגישים.


שיהיה בתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת