33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת גבינה פירורים חלומית עם תותים ונגיעת קינמון

 

תותים... תותים... בואי נקנה לך תותים...  http://youtu.be/BXfbSYpGHi0


אני לא זוכרת מתי הייתה הפעם האחרונה שהכנתי את העוגה החלומית הזו שאת מתכונה קיבלתי מאחותי האהובה. בכל אופן, הסיבה שהיא הוכנה שוב היא שגיסי היקר ממשיך לבקש שוב ושוב "צ'יס קייק" בכל פעם שהוא מגיע לבקר אצלנו (הוא גר בצפון). רבות הדרכים להכנת עוגות שמכילות בתוכן גבינה, ויש גם אחת אפוייה שאני מכינה, אך הבקשה הייתה לעוגת גבינה פירורים. "עוגת גבינה פירורים ביקשת? תקבל עוגת גבינה פירורים משודרגת!" חשבתי לעצמי בלב  מה השדרוג? תקראו את הכוכביות ותבינו. הבה נתחילה!


מצרכים ואופן ההכנה של הבצק:


לפני שמתחילים בלישת הבצק לבסיס ולפירורים מומלץ להפעיל את התנור על 180° צלסיוס.

מרגרינה רכה (אני השתמשתי בחמאה)

חלמונים

2 כפות סוכר

2 כוסות קמח תופח מאליו (או קמח רגיל עם אבקת אפייה)

* אני הוספתי גם כף שטוחה של קינמון טחון – טעים טעים!


ללוש את הבצק ולחלק אותו לארבע, שלושת רבעי ממנו לשטח כתחתית של העוגה, את השאר (רבע) לשטח ולאפות בצד (במגש נפרד) נייעד אותו כפירורים שאחר כך נפזר מעל המלית...

לאפות על חום של 180° צלסיוס בערך שלושים-ארבעים דקות או עד שהבצק משחים קלות! להניח בצד ולתת לבסיס העוגה ולחלק של הפירורים להתקרר. לאחר שהכל מתקרר אפשר לפורר את החלק שאפינו וייעדנו כפירורים.


מצרכים ואופן ההכנה של המלית:

* כחצי קילו תותים שטופים וחצויים – הסבר בהמשך!

חלבונים להקצפה עם חצי כוס סוכר.

2 חבילות גבינה לבנה עם 2 שקיות סוכר וניל או תמצית וניל (אני השתמשתי ב-500 גרם גבינת מסקרפונה ו-100 מ"ל חלב שאותם אני מערבבת יחד).

שמנת מתוקה להקצפה בנפרד עם 6 כפות סוכר.

 

 

לאחר שסיימנו להקציף ולערבב בנפרד כל אחת מהתערובות, לקפל את החלבונים המוקצפים עם תערובת הגבינה ולאחר מכן להוסיף אותן אל הקצפת - שימו לב לקפל בהדרגה, לא לשפוך הכל בבת אחת... 

 

 

לאחר שהמאפה מתקרר (1), להניח מעליו את חצי מהמלית המוכנה (2), מעליה לשים שכבת תותים (3) ולכסות בשאר המלית (4), מעל המלית לפזר "ביד חופשית" את הפירורים שעשינו מקודם (5), לשים את העוגה במקרר למשך הלילה.

 

 

* אם מתחשקת לכם עוגה קרה במיוחד (בקיץ אפשר לעשות ממנה "עוגת גלידה" ) אפשר להכניס אותה למקפיא כשעה-שעה וחצי לפני ההגשה.


לבריאות ובתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת