11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

בוטנים מקורמלים-Praline


חברתי המקסימה אנבלה שעלתה מארגנטינה (Mendoza) לפני 7 שנים דואגת לפנק אותנו לעיתים קרובות במאכלים ארגנטיאים מעולים.
אמפנדס (Empanadas), אלפחורס (Alfajores), ריבועי ריבת חלב וקוואקר (Turron Aleman), צ'ימיצ'ורי (Chimichurri), רולדת טונה (Pionono relleno con atun), סנדוויצים טעימים מלחם רך ולבן (Sandwiches de miga) ועוד המון מאכלים טעימים.

את הבוטנים המקורמלים הללו היא למדה להכין מאימה היקרה-סליה ששנים חפשה אחר המתכון המדוייק להכנתם ושאלה לא מעט מוכרים בדוכנים השונים בארגנטינה עד שמצאה מוכר אחד נדיב שהסכים לחלוק איתה את המתכון.

אמנם יש כאן רק 3 מרכיבים: בוטנים, סוכר ומים אבל בתור משהיא שנסתה להכין את המתכון הזה מספר פעמים ונתקלה בלא מעט קשיים אנבלה הכינה לנו הסבר מצולם ומפורט.
אני בטוחה שנתקלתם בבוטנים הללו בחנויות הפיצוחים ובמרכזי הקניות במחיר די גבוה שממש לא מצדיק את העלות הזולה של המרכיבים.
הבוטנים הללו נהדרים (וממכרים-ראו הוזהרתם) כנשנוש עם אלכוהול, בסוף ארוחה או סתם כשמתחשק משהו מתוק לנשמה.
תודה רבה אנבלה על המתכון ועל התמונות!!!

מרכיבים:
1 כוס בוטנים לא קלויים עם הקליפה (חצי ק"ג בוטנים שווה בערך ל-2.5 כוסות)-אפשר להכין גם משקדים או מכל סוגי האגוזים.
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים
חשוב לשמור על היחסיות הזו לאורך כל הכנת המתכון.
שימו לב שהחל מהמהכוס השנייה שמכינים, תנאי ההכנה משתנים, הסיר כבר חם יותר ולכן צריך להשגיח יותר מקרוב כי הזמנים מתקצרים.
צריך לערבב בעדינות על מנת שהבוטנים לא יתפרקו או יפרדו מקליפתם.

אופן ההכנה:
-שמים בסיר (רצוי עם תחתית מנחושת) את הבוטנים, הסוכר והמים, מניחים על אש קטנה ומערבבים קצת עם כף עץ בשביל שהמים והסוכר יכסו את כל הבוטנים.

-מפסיקים לערבב למספר דקות (כמובן שכל הזמן משגיחים על הסיר) ואז תשימו לב שיתחילו להיווצר בועות לבנות.

-מערבבים שוב בעדינות עם כף העץ עד שהבועות יכסו את כל הסיר.

-שימו לב שבשלב הזה הבוטנים ודפנות הסיר יחלו להתייבש מהנוזלים ויהפכו לאפרפרים.
    
-לאחר שהבוטנים יתייבשו מוציאים אותם מהסיר ומניחים בצד על נייר פרגמנט.
מעבירים את הלהבה ללהבה בינונית-נמוכה ומחזירים שליש או מחצית מהכמות חזרה לסיר.

-ממתינים מספר שניות עד שהסוכר האפור שמסביב לבוטנים מתחיל להפוך לקרמל ומערבבים בעדינות עד שכל הבוטנים יקבלו ברק של קרמול.   

-לאחר שכל הבוטנים מצופים בקרמל מוציאים אותם מהסיר ובעזרת כף וידיים רטובות (ובזהירות רבה) מפרידים אותם אחד מהשני.
  
נשנוש נעים (וטעים)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת