33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

למנה בשרית אנחנו אוכלים שוב שווארמה. טעים טעים! והבנות אוהבות את זה מאוד.

יש גם ספגטי ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה

חבילת ספגטי מבושלת

שקית שעועית ירוקה חתוכה

2 בצלים קצוצים

800 גר' עגבניות מרוסקות

כפית שום כתוש

עלי בזיליקום קצוצים דק

מלח , פלפל אנגלי

בערך כוס מים

בסיר בינוני לטגן בשמן זית בצלים עד שהם שקופים. להוסיף את השעועית, להקפיץ אותה טיפה. להוסיף עגבניות, מים ותבלינים (חוץ מהבזיליקום) ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה-20 דק'. להוסיף בזיליקום ולבשל עוד 5 דק'.

 

 

תבשיל פטריות שמפיניון שלמות

4 קופסאות קטנות של פטריות מרוקנות מנוזלים

2 בצלים חתוכים לטבעות

3 שיני שום

מעט אגוז מוסקט

כמון

מלח, פלפל

לטגן בצל בסיר. להוסיף שום, פטריות, ולבשל מעט עד שהפטריות משנות צבע. להוסיף תבלינים ולבשל עוד 2-3 דק' לספיגת טעמים. להשאיר סיר מכוסה ולהגיש חם.

 

 

 

 

ולקינוח היום- תלוליות שוקולד טעימות 

150 גר' שוקולד מריר משובח

1 ביצה

20 גר' שמן קוקוס

1/4 כוס סוכר קנים

1 כפית תמצית ווניל

3 כפות קמח תופח

חופן אגוזים קצוצים דק

קורט מלח

להמיס 120 גר' שוקולד עם שמן הקוקוס במיקרו.

את ה-30 גר' הנותרים לקצוץ עם סכין לשבבים (או להשתמש בשוקולד צ'יפס מריר). להקציף ביצה+סוכר במיקסר. לקפל את השוקולד המומס ולהוסיף קמח ומלח, אגוזי המלך וגם את שבבי השוקולד שקצצנו.ליצור תלוליות על תבנית תנור ולהכניס ל-8 דק' בדיוק(!) בחום בינוני.

 

ויש בתנור כרגע גם לחם ביתי ;)

700 גר' קמח לחם שטיבל

300 גר' קמח מלא אורגני מנופה

שקית שמרית

8 כפות סוכר קנים

2 ביצים

1/3 כוס שמן זית

כף מלח

ביצה לציפוי וגרעיני דלעת ושומשום מלא לזרייה מעל.

2 כוסות מים או קצת יותר (עד שמקבלים בצק רך שניתן מהדפנות)

מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר במיקסר. לשים לפחות 10 דק'. מניחים להתפחה ראשונה (בקיץ-על השיש, בחורף-בתוך תנור שחומם ל-50 מעלות) כ-40 דק'. מעצבים לחלות ומניחים לתפיחה שניה עוד 35 דק'. מצפים בביצה, ומפזרים את הגרעינים.

אופים כ-20 דק' על חום בינוני.

 

שבת שלום לכולנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת