33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פריטטת תפוח אדמה Frittata di patata

שיר הביצה  http://youtu.be/BSoSFZ75g-Q

 

 מה זה בכלל פריטטה? פריטטה זו חביתה באיטלקית! (FRITTATA, לטגן באיטלקית = FRIGGERE).

 

יש כל מיני סוגים של פריטטות, פריטטה עם זוקיני, פריטטה עם פטאטה, פריטטה עם צ'יפולה (בצל), פריטטה קוואטרו פרומג'י (ארבע גבינות), פריטטה עם פפרוני (פלפל אדום), פריטטה עם כרובית ועוד ועוד 

 

יש כל מיני דרכים להכין פריטטה, יש המטגנים, יש האופים, יש כאלו שקודם מטגנים ואז אופים ויש כאלו שפשוט מחכים שמישהו אחר יכין ורק מתיישבים לאכול... :P

 

אתן כאן מתכון קל לפריטטת תפוח אדמה  באיטלקית: FRITATA DI PATATA 


המצרכים (כמות שמספיקה לכשישה סועדים):

5 תפוחי אדמה גדולים - קלופים וחתוכים לקוביות 

1 בצל גדול מאוד - חתוך לקוביות

6 ביצים בינוניות 

צרור עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם, מי שאוהב שום - אפשר להוסיף אבקת שום 

שמן לטיגון


כלי עבודה:

מחבת גדולה עם מכסה (מספיק גדולה שנוכל לטגן בה את קוביות תפוחי האדמה והבצל!) וידיות משני הצדדים (למי שאין מחבת עם ידיות משני הצדדים דרושה עדינות נוספת בעת הפיכת הפריטטה!), מסננת ברזל עם ידית, צלחת עם נייר סופג וצלחת נוספת שטוחה גדולה.


אופן ההכנה:

לטגן בשמן את קוביות תפוחי האדמה, "כאילו קוביות צ'יפס", להוציא מהשמן ולשים בצלחת שהכנו בצד עם נייר סופג.

לטגן את הבצל בשמן עד שהופך זהוב, להוציא מהשמן ולשים בצלחת שהכנו בצד עם נייר סופג.

להנמיך את להבת הגז, ולשפוך בזהירות את השמן מהמחבת לאיזור שאף אחד לא מתקרב אליו (אני בדרך כלל מכינה סיר קטן בצד שאליו אני שופכת את השמן המיותר).

להחזיר אל המחבת את קוביות תפוחי האדמה והבצל שטיגנו לפני.

לטרוף את הביצים ולהוסיף להן מלח ופלפל לפי הטעם (מי שאוהב גם שום - אז גם את אבקת השום).

להוסיף את הביצים מעל תפוחי האדמה והבצל, לפזר מעל את עלי פטרוזיליה ולכסות במכסה.

לאחר מספר דקות לקחת את הצלחת השטוחה הגדולה, להוריד את המכסה מהמחבת ולשים במקומו את הצלחת, להפוך בזהירות את המחבת - בזהירות רבה כי אפשר להיכוות או להישרף או כל דבר אחר!!! 

להחזיר את המחבת למקומה על הגז, להחזיר את הפריטטה לתוכה בעדינות כדי שתתבשל גם מהצד השני ולכסות שוב.

אחרי מספר דקות אפשר להגיש את הפריטטה לצד סלט ירקות או סלט ירוק!


שיהיה בתיאבון!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת