00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

פשטידה תפוח אדמה עם פטריות ובצל - פרווה


לחג העצמאות הכינותי לאמי המדהימה מספר מתוכנים טעימים והחלטתי לשדרג את פאי הרועים
למשהו פרווה בסגנון פאי הרועים שפרסמתי בבלוג , ויצא משהו שהוא פשוט מקסים לאירוח וטעים
להפליא.

חומרים לפירה:
2 בצים
8 תפוחי אדמה
אבקת מרק 2 כפות
1/4 כפית כורכום
וכפית שמן
פלפל שחור לפי הטעם
תבנית חד פעמית עגולה משומנת

יש להכין "פירה" מ-8 תפוחי אדמה גדולים אשר בושלו במים ללא קליפתם***
לרסק עד לקבלת מחית חלקה , להוסיף 2 בצים , אבקת מרק 2 כפות, כורכום 1/4 כפית ופלפל שחור לפי הטעם , לערבב היטב.

****את הפירה מחלקים לשתי חלקים
בתבנית עגולה חד פעמית משומנת יש להניח 1/2 מכמות הפירה לשטח בעזרת מזלג.

חומרים להכנת המלית:
2 קופסאות שימורי פיטריות , או פטריות טריות פרוסות 2 חבילות
4 בצלים פרוסים לעיגולים
שמן לטיגון
מחבת
אבקת מרק 1 כף
אבקת שום לפזר מעט
פלפל שחור לפי הטעם
כורכום 1/4 כפית

הכנת המלית:
יש לטגן את הבצלים הפרוסים לעיגולים עד להשחמה ולהוסיף את הפטריות ולטגן עוד מספר דקות
להוסיף את התיבול אבקת מרק , פלפל שחור, אבקת שום וכורכום ולערבב .

על גבי המחצית הראשונה של הפירה יש לפזר את הפטריות ואז לכסות בחצי הנותר של הפירה

***מוללץ וכדאי לחרוץ בעזרת מזלג צורת שתי וערב על פני הפירה

בתנור מחומם מראש 180 מעלות 40 עד 45 דקות מומלץ לא בטורבו

וזהו בתאבון הפשטידה מוכנה

*****מומלץ לקרר יום לפני ולהגיש יום אחרי - - יש לחמם מעט בתנור או במקרו.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת