11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת גבינה פירורים


לכל אחד יש את עוגת המחץ שלו... העוגה הקבועה שתמיד תצליח, כולם יאהבו אותה והיא תמיד תקצור מחמאות! 
העוגה שבכל מפגש חברתי (גם אם אתם מביאים עוגה או קינוח אחר) ישאלו אתכם למה לא הבאתם שוב אותה?!?! :P
אז במקרה שלי מדובר בעוגה הזאת.
אני שמחה להגיד שהכנתי אותה כל כך הרבה פעמים ולכל כך הרבה אירועים משמחים (ימי הולדת, מסיבת רווקות, חנוכות בית, לידות והיד עוד נטוייה) ואני אשמח להכין אותה עוד המון פעמים בהמשך (ב"ה) רק בשמחות!!!!
את העוגה הספציפית הזו הכנתי לטלטול גיסתי היקרה שחגגה יום הולדת 24, ומכיוון שאני מאוד אוהבת אותה-אני גם רוצה להקדיש לה את הפוסט הזה ולאחל לה המון מזל טוב ליום הולדתה!!!!

המתכון המקורי מבוסס על מתכון עוגת הגבינה פירורים האגדית של של קרין גורן האלופה! 
מרכיבים:
לתחתית+לפירורים
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
רבע כוס סוכר (50 גרם)
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 חלמונים (אני משתמשת בביצה גדולה מספר 1)
2 שקיות סוכר וניל (במתכון המקורי יש שקית אחת-אני מאוד אוהבת את טעם הוניל)
עם החלבונים שישארו לכם אתם מוזמנים להכין נשיקות
לגבינה-
גבינה לבנה 3%-9%- 500 גרם. (בטמפרטורת החדר)
225 גרם (מיכל ) גבינת שמנת 30%-אני משתמשת בנפוליאון או פילדלפיה. (בטמפרטורת החדר)
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
חבילה אינסטנט פודינג וניל (במתכון המקורי יש רק רבע כוס-אבל כפי שאתם יודעים אני מאוד אוהבת אינסטנט פודינג וניל)
שני שליש כוס סוכר (130 גרם)
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה:
-מכניסים למיקסר עם וו גיטרה (או למעבד מזון) את הקמח, אבקת האפייה, סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה ומערבבים חצי דקה-דקה בפולסים קצרים (במעבד מזון) עד לקבלת תערובת פירורית.

-מוסיפים חלמונים ומערבבים מספר שניות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד. (חשוב להקפיד לא לערבב יותר מדי בשביל לא לפגוע בפריכות הבצק)
-מרפדים תבנית עגולה עם נייר אפייה משומן (אני ריססתי עם ספריי שמן) ומהדקים בידיים בערך חצי מכמות הבצק לתחתית התבנית.
-מרפדים תבנית אפייה רגילה בנייר אפייה ומהדקים את יתרת הבצק לתבנית. (אלו יהיו הפירורים שלנו)
-מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את התחתית כ-15-20 דקות. (לאחר האפייה-תמונה ימנית  אני אוהבת לקחת מזלג- לפרק את התערובת שהתקשתה ולהדק אותה שוב לעוגה-תמונה שמאלית, כך אני מבטיחה שבקירור של העוגה התחתית לא תהיה נוקשה ולא אצליח לחתוך אותה-אתם לא חייבים לעשות את זה אבל אני ממליצה)
   
-בינתיים מכינים את תערובת הגבינה-מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג עד שמקבלים קרם יציב.
-מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הגבינות.

-יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית האפוייה ומיישרים את פני השטח.
   
-מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי ומפזרים באמצעות כוס את הפירורים מעל מלית הגבינה.
 
-מעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות (או למקפיא) ומגישים קר.

בתמונה מימין העוגה מתוך אחד ימי ההולדת ההולדת, בתמונה משמאל גרסה אישית (הכנתי האמצעות רינג):
  
                                                 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת