00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

עוגת שמרים - קראנץ סאן

מה מכינים:

חצי קילו קמח

כפית משפר אפיה (5 גרם) - אני משתמש בשל חברת שטיבל    ( לא חובה)  

כף שמרים יבשים (5 גרם) - אני משתמש בשל חברת דגן

חצי כוס סוכר  (120 מ"ל)

שקית סוכר וניל

4 חלמונים

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות 

חצי כפית מלח 

גרדת לימון מחצי לימון

250 מ"ל חלב 

חצי כף ברנדי

 

למילוי : קופסאת שוקולד למריחה נוטלה או השחר 

           או לחילופין מילוי קלאסי : 3 כפות שמן, 3 כפות סוכר, כף וחצי קקאו וכפית וחצי קינמון

                                                אין חובה לערבב לפני אפשר פשוט לפזר לפי הסדר בשלב המתאים.

 

לזיגוג סוכר: 1/2 כוס סוכר ורבע כוס מים

 

אופן ההכנה:

1)לקערה של מיקסר מכניסים את הקמח, השמרים ומשפר האפיה, ומערבבים .

2) מוסיפים את הסוכר ואת החמאה ומערבבים

3) מוסיפים את החלב בהדרגה ומחילים ללוש 

4) לאחר כחמש דקות מוסיפים את שאר החומרים ולשים עוד כחמש דקות

5) אם לשים ביד יש ללוש עשר דקות לפני הוספת המלח ו10 דקות אחריו  לפחות.

6) מוציאים מהקערה, מגלגלים לכדור , מחזירים לקערת המיקסר,  

    מכסים במגבת רטובה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    אופציה שניה ועדיפה , מכסים בנילון נמצד ומכניסים למקרר ללילה לתפיחה איטית .

7) מוציאים את הבצק מהמקרר שעתיים לפני שממשיכים בעבודה...

8)מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-5 מ"מ

9)מורחים את תערובת המילוי באופן אחיד על כל השטח ( בוחרים בתערובת לפי הטעם ).

10) מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה לאורך הרולדה

11) משני החצאים קולים צמה

12) משמנים תבנית אפיה (אינגליש קייק) ומניחים בה את העוגה, מברישים בביצה ומניחים להתפחה שניה למשך שעה

13) מחממים תנור לחום של 170 מעלות , ואופים למשך כ-35 דקות.

14) כשהעוגה מוכה מכינים זיגוג סוכר: לוקחים חצי כוס סוכר ורבע כוס מים , מבשלים עד שנוצר נוזל דביק ומורחים על העוגה

 

 

 

בתאבון.............

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת