44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

חלות לשבת

בס"ד

 

בשישי לאחר הפסח נהוג להכין חלות בצורת מפתח לפרנסה טובה. כדרכי חיפשתי מתכון לחלות שונה ממה שאני רגילה להכין ובחיפושי נתקלתי במתכון של השפית מירי זורגר שהיא שפית מדהימה בפני עצמה. יש לה תוכנית בישולים ברדיו 93FM בכל יום חמישי. לצערי אין לי אפשרות להקשיב לה כיוון שזה בזמן שאני בעבודה אבל אני נכנסת מדי פעם לאתר באינטרנט ומוציאה ממנו את המתכונים שלה.

החלות שלה מצאו חן בעיני מאוד והחלטתי לנסות אותן לשבת הזאת. הכנתי חלק בצורת מפתח והשאר כחלות ולחמניות. החלות התקבלו רכות ונפלאות, מאלה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן, מכירים את זה?

המתכון שלה היה על קילו אחד של קמח, הכפלתי את הכמויות על מנת לעשות הפרשת חלה

מקווה שתהנו גם אתם

המצרכים:

2 ק"ג קמח

4 ביצים

100 גרם שמרים טרים (שמתי 4 כפות שמרים יבשים)

1.5 כוסות שמן

8 כפות דבש (שמתי 4 כפות)

6 כפות סוכר

1 כף מלח

4-5 כוסות מים פושרים (לי הספיקו 4 כוסות)

להברשה:

1 ביצה טרופה

מעט שמן

שומשום

 

אופן ההכנה:

- שמים את המצרכים במערבל/קערה כשאת המלח שמים ראשון ומעליו את הקמח (על מנת שלא יגע בשמרים).

- מתחילים ללוש במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- מכסים את הקערה בנילון נצמד ומניחים לתפיחה של שעה.

- מפרישים חלה וקולעים לצורה הרצויה.

- לקבלת חלה:יש ליצור מ- 3 כדורי בצק גלילים מוארכים ולקלוע אותם לצמה בצורה רופפת.

- ללחמניה ארוכה, ליצור גליל מוארך.

- ללחמנית קשר, יש ליצור גליל מוארך ולבצע קשר.

- להניח לתפיחה נוספת של שעה.

- בקערה לערבב את הביצה טרופה עם השמן,להבריש ולזרות שומשום.

- להכניס לאפיה בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות עד שהחלות זהובות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת