00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פסטרמה ביתית

09/09/2016

עוד רגע הקטנטנים חוזרים לבית הספר, עוד רגע ממשיכים מסורת ארוכת שנים של הכנת כריכים בכל בוקר, אז לפתיח, קבלו מתכון לפסטרמה ביתית, טעימה יותר ובריאה יותר.... אומנם צריך סבלנות כי הנתח צריך להיות במשרה, אבל ההמתנה שווה כל דקה שמחכים, זה הדבר האמיתי ללא כל מיני רכיבים לא בריאים והרבה יותר טעים (אם אמא שלי לקחה את המתכון אז....)

 את הפסטרמה הזו פורסים ואוכלים (חם או קר) ועל הביס הראשון מבינים שזו הפסטרמה הטעימה ביותר!

לכתבה של אורלי וגיא בנוגע לייצור פסטרמות תעשיתיות כנסו ללינק:

http://ong.nana10.co.il/Article/?ArticleID=723803

מרכיבים:

חזה הודו שלם נקבה (תבקשו מהקצב נקבה וגם תבקשו ממנו לקשור או לשים ברשת)

למשרה:

2 כפות פפריקה מעושנת

מלח

פלפל

5 עלי דפנה

4 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

2 כפות רוטב טריאקי או סילאן

לציפוי:

כף סילאן

כפית חרדל

כף שמן

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה, מניחים את נתח חזה ההודו בתוך הקערה ומסובבים על מנת שכלל הרוטב יצמד לבשר, ממלאים את הקערה במים מהצד, סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.

מוציאים את החזה מהמשרה, שוטפים ומייבשים.

מערבבים בקערית את הסילאן, חרדל, שמן ומלח ומורחים על הנתח מכל הצדדים בעזרת מברשת ולאחר מכן מפזרים על הנתח את הפפריקה המעושנת והפלפל הגרוס.

לפני התחלת האפיה בתנור קבלו טיפ - תניחו בתחתית התנור תבנית עם מים, ייצא לכם נתח עסיסי יותר....

מניחים את הנתח בתבנית (עדיף על משהו שיגביה אותו, אני מניח על רשת קטנה של הגז) ומכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות לחצי שעה ואז מורידים את החום ל-170 מעלות לעוד שעה.

לקבלת צבע יפה מורידים את נייר הכסף ונותנים עוד רבע שעה בתנור.

מוציאים את הנתח ונותנים לו חצי שעה להתקרר ומורידים לו את הרשת או החוט קשירה....

עכשיו ככה, אפשר לאכול אותו חם עם רוטב כמנה עיקרית ואפשר לאכול אותו קר בתוך סנדוויץ', גם זה וגם זה נהדרים באותה מידה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת