00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

שנתחיל מנוסטלגיה?

24/04/2012

בוקר טוב לכולם!
 למען האמת כרגע השעה 9:34 בבוקר ולא בטוח שתיקראו את השורות הללו מיד, אז אולי יותר נכון לפתוח ב" היי חברים!" האוניברסלי יותר?
כך או אחרת, היום התחלנו את השבוע השני בתהליך ההסתגלות של ג'וניור לגן (טפו-טפו הולך לא רע!) ועכשיו נשארו לי עוד שעתיים וחצי לשרוף. זה לא שחסר מה לעשות בבית אבל זה הרי אף פעם לא נגמר וכרגע פשוט לא בא לי, אז את מיטב זמני הפנוי החלטתי להקדיש קצת לטיפוח הבלוג.
דווקא קצב המתכונים-צילומים לא רע לדעתי ואני ממש לא מבינה איך הצטברו אצלי לפחות עשרה! מתכונים שטרם פירסמתי. כולם יפים כולם טעימים ועכשיו אני ממש לא יודעת ממה להתחיל. יש טורט פרג וגם פאי פרג-גבינה, יש קרקרים נפלאים ושני מתכונים של בלינצ'ס וגם שתי גלידות מחכות בסבלנות וזה עוד לא הכל! שארשום את השמות ע"ג פתקים ואעשה הגרלה? בין כה וכה על סדר כרונולוגי אין מה לדבר (כי אני ממש סנילית כבר לא כל כך זוכרת)...אתם, אגב מוזמנים להביע, להצביע ולהשפיע:-)
אולי נתחיל בעוגה נוסטלגית וטובה של פעם?... יאללה! ברוב קולות הוחלט על טורט תפוזים עם ג'לי ותותים! כי אולי עוד אפשר להשיג כמה תותים סבירים וזה יהיה ממש מחווה של כבוד ברגע האחרון לפרי האדום, המתוק והאהוב שעונתו כה קצרה!

הטורט הזה הוא לא נוסטלגיה שלי. בילדותי אכלנו עוגות שכבות מרופדות היטב-היטב בכמוית של שמנת-חמאה-חלב מרוכז וכו... וגם עוגות שמרים עם ריבה ותפוחים היו די נפוצות. אז הטורט הזה הוא נוסטלגיה של בן זוגי (שיחיה). יום אחד פשוט היה מבצע בסופר של 1+1 על הג'לי וככה פתאום האיש נזכר שבא לו עוגה עם ג'לי ותותים. בתור אחת שלא מבינה לא בעוגות של פעם ולא בג'לי נתתי לו עצמאות לבחור את המתכון בין הגרסאות השונות ברשת ואחרי כחודש שהמתכון הנבחר היה תלוי על דלת המקרר החלטתי לקחת את העניינים לידיים והכנתי משהו אחר. כלומר העיקרון  דומה, אבל במקום תבנית ענקית חד פעמית הכנתי טורט מצודד בתבנית עגולה 26. מאוד-מאוד חששתי מהג'לי כי אף פעם לא הכנתי, אבל כפי שאומרים ברוסית : העיניים פוחדות והידיים עושות! ובסך הכל המבצע הסתיים בהצלחה והטורט יצא לתפארת (שוב תזכורת לעצמי להצטייד בשקף!!).
היה טוב, היה טעים והאיש נאנח בערגה! מי צריך יותר מזה? אה!, הטורט הזה גם פרווה וגם פוטוגני בהיסטריה! (ואני באקסטזה!!!)

 

 

 

* ע"ב מתכון של אלומה בליליוס מתוך המגזין "מותק של שף"*

 

טורט תפוזים עם ג'לי ותותים
הרכיבים (לתבנית מתפרקת בכותר 26ס"מ):
4 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד שלם
1 כפית תמצית וניל איכותית
95 מ"ל שמן קנולה
240 גרם קמח תופח מנופה
180 מ"ל מיץ תפוזים (מומלץ סחוט טרי)
לסירופ תפוזים:
100 מ"ל מיץ תפוזים
50 גרם סוכר
לעיטור והקישוט:
6-7 תותים נקיים פרוסים לפרוסות דקות
1 חבילת ג'לי בטעם תות

 

ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה.
שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף.
מוסיפים בהדרגה (כף אחר כף) מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק, יציב אך לא נוקשה.
מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
מכניסים לתוך קערת המיקסר (אין צורך לנקות) את החלמונים, הסוכר ,קליפת התפוז ותמצית הוניל ומקציפים 5-7 דקות עד שהתערובת מבהירה, תופחת ומשלשת את נפחה.
מנמיחים את מהירות העירבול ויוצקים בזרם דק את השמן. מערבלים עד שמתקבל קרם יציב ומבריק.
מוסיפים את הקמח והמיץ ומערבלים קצרות, רק עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים כ-1/3 מקצף החלבונים ומערבבים היטב.
מוסיפים עוד -1/3 ומקפלים בעדינות, מסיימים עם קיפל עדין של יתרת הקצף.
יוצקים את העיסה אל התבנית ואופים 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש לחלוטין.
מוציאים מהתנור ומחוררים את העוגה במזלג (כדי שתקלות את הסירופ).
הכנת הסירופ:
שמים את מיץ התפוזים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי
יוצקים את הסירופ החם על העוגה מיד עם צאתה מהתנור ומצננים צינון מלא.
הקישוט וההרכבה:
מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על פניה (כך שהתחתית הופכת לחלק העליון).מניחים על צלחת ההגשה.
מחזירים את דופן התבנית וסוגרים מסביב לעוגה.
(למי שיש שקף זה הזמן להשתמש בו, למי שאין יכול לאלתר כמוני- לרפד את הדפנות בשתי שכבות של נייר אלומיניום).
מסדרים את פרוסות התותים מהמרכז החוצה (או לפי דוגמא אחרת).
מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן ומצננים מעט תוך כדי ערבוב.
יוצקים את הג'לי על התותים ומיישרים מעט בגב הכף.
מניחים להתיצבות של כמה שעות במקרר.

 

הערות, מסכנות ותובנות לרוב:
טיפ קטן למתחילים: תוציאו את הביצים מהמקרר כמה שעות לפני ההכנה-הרבה יותר נכון וקל להקציף את החלבונים בעודם בטמפרטורת החדר
המתכון המקורי מיועד לתבנית 26 ואני התאמתי את הכמויות לכותר 24(הורדה של 15%) ואפיתי בתבנית 26 כי רציתי קצת פחות גובה, מכאן הכמויות המוזרות-משהו
עדיין הייתי רוצה שכבת טורט יותר דקה אז אולי אקטין את הכמויות ב-30% בפעם הבאה,
תוך כדי הוספת השמן התערובת מתפרקת ונראית כמו אסון גדול,  זה מסתדר עם המשך הערבול
יצקתי 3/4 מהסירופ על פני העוגה ואת ה1/4 הנותר אחרי שהפכתי אותה
כמות הסוכר שבמתכון מותאמת לפי הטעם שלי, הורדתי איזה 50 גרם בעוגה ו30 בסירופ
העוגה קצת צנחה לאחר הקירור, מה שלדעתי לא אמור לקרות אז אני לא בטוחה איפה ומה עשיתי לא נכון
אחרי יומיים שלושה במקרר הטורט שמר על כבודו וטעמו ורק התותים איבדו מזוהרם ומרקמם, אז כדאי לחסל מהר
כמובן במקום התותים אפשר להשתמש באננס, אפרסק, נקטרינות,דובדבים ורק להתאים את הג'לי לפי הפרי

עדכון 26/09/014: יוצא מעולה גם ללא הפרדת הביצים. מקציפים יחד עם הסוכר 8-10 דקות וממשיכים לפי המתכון.

 

בהצלחה, בתיאבון ושבוע נפלא לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת