88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סלטים ליום העצמאות ולכל השנה

26/04/2012

,

סלטים פשוטים, קלי הכנה וטעימים מאוד, תוספת ל"על האש" ביום העצמאות, כמובן שהם מתאימים גם לכל השנה.

את הקיצוץ של הירקות עשיתי במג'מיקס, מה שמקל מאוד על העבודה.

סלט כרוב עם גזר במיונז

מצרכים:

1.     1/2 כרוב קצוץ

2.     5 גזרים קלופים וקצוצים

3.     רוטב מ-1/2 כוס מיונז, 2 כפות חומץ, מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

להכניס לקערה מתאימה את כל המצרכים, לערבב היטב, לשמור במיכל מכוסה במקרר

סלט חצילים, גמבה ופטריות

מצרכים:

1.     3 חצילים שטופים וחתוכים לקוביות, להמליח, להניח במסננת להגיר נוזלים בערך 1/2 שעה

2.     2 גמבה חתוכה לקוביות

3.     2 חבילות פטריות, אני ערבבתי שני סוגים

4.     10 שיני שום קצוצים

הוראות הכנה:

1.     לטגן את החצילים, להניח במסננת להגיר שמן ולקרר, אותו דבר לעשות עם הגמבה והפטריות ולהניח גם במסננת להגיר נוזלים.

2.     לאחר שהתקררו, לערבב הכל בקערה מתאימה, להוסיף חומץ, שום, אין צורך להוסיף מלח, יש בחצילים, אבל למי שלא מספיק, שיוסיף, לשמור מכוסה במקרר

סלט כרוב פטרוזיליה וכוסברה

מצרכים:

1.     1/2 כרוב קצוץ

2.     1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצים דק

3.     2 כפות חומץ, 2 כפות שמן קנולה, מיץ לימון ומלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

להכניס לקערה מתאימה את כל המצרכים, לערבב היטב, לשמור מכוסה במקרר

מטבוחה

מצרכים:

1.     1 קילו עגבניות אדומות ובשלות - שטופות וחתוכות לקוביות

2.     2 גמבה - לשטוף ולקצץ

3.     פלפל ירוק חריף למי שאוהב - לשטוף ולקצץ - אני שמתי פלפל שאטא

4.     10 שיני שום קצוצים

5.     1 כף מלח

הוראות הכנה

1.     להכניס לסיר את כל המצרכים, לערבב ולהביא לרתיחה

2.     לאחר שרותח, להנמיך מעט את האש ולבשל על אש קטנה בסיר לא מכוסה, עד שהנוזלים מצטמצמים ומקבלים

        מרקם די סמיך, בערך שעה עד שעה וחצי

3.     מידי פעם לערבב שלא ידבק לסיר, לקרר ולהכניס לצנצנת סגורה ולשמור במקרר

ושני סלטי חצילים שאפשר להכין תוך כדי על האש

להניח חצילים על המנגל ולשרוף, לקלוף, לשים במסננת לכמה דקות להגיר נוזלים, לרסק במזלג, להוסיף לפי הטעם, שיני שום קצוצות, מלח, מיץ לימון ושמן זית.

חצילים על האש בטחינה

להניח חצילים על המנגל ולשרוף, לקלוף, לשים במסננת לכמה דקות להגיר נוזלים, לרסק במזלג, להוסיף טחינה ולפי הטעם, שיני שום קצוצות, מלח, מיץ לימון ושמן זית. להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה

טחינה ביתית ירוקה

מצרכים:

  1. 1/2 חבילה פטרוזיליה
  2. 1/2 חבילה כוסברה
  3. 4 שיני שום
  4. 1 כפית שטוחה מלח
  5. 2 עגבניות בשלות ואדומות
  6. מיץ מלימון אחד

להכניס פטרוזיליה, כוסברה ושום למעבד מזון ולרסק דק, להוסיף טחינה ומיץ לימון ולהתחיל להוסיף מים לאט לאט, עד שמקבלים את הסמיכות הרצויה.

סלט פלפלים קלויים

להכניס פלפלים בצבעים שונים לתנור, לצלות כחצי שעה ב-200 מעלות, לכבות ולהשאיר בתנור חם כדי שאפשר יהיה לקלף בקלות. להכניס לקערה, להוסיף, שיני שום קצוצות, מיץ לימון ומלח לפי הטעם.

    זהו, אני סיימתי להפעם, אני  מאחלת  לכולם חג עצמאות טעים ושמח   

 

 תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק ואשמח אם תלחצו לי לייק  

 אשמח אם גם תלחצו על ה- hit it כאן בבלוג

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

86 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת