00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות

אז נכון, שבועות אמנם כמעט נגמר, אבל בינינו, מאפים עם גבינות טעימים תמיד. וחוץ מזה, אם תזדרזו, אולי עוד תספיקו להכין אותן היום.

ואם לא, אני בטוחה שגם אצלכם נשארו שאריות של גבינות שלא יצא לכם להשתמש בהן ושמשוועות לעוד הזדמנות...

מרכיבים:

לבצק:

  • כוס קמח לבן
  • כוס + 2 כפות קמח מלא
  • כפית שמרים יבשים
  • 180 מ"ל מים
  • כף שמן זית
  • מלח

למילוי:

  • חצי חבילת מנגולד
  • בצל סגול אחד
  • 150 ג' גבינה בולגרית
  • 3-4 כפות שמן זית ועוד קצת כדי למרוח את הלחמניות
  • מלח גס
  • פלפל שחור

הכנה:

  1. מנפים את הקמחים לתוך קערה. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן ואת המלח ומערבבים שוב. מתחילים להוסיף את המים תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק. אל תוסיפו את כל המים בבת אחת אלא לאט לאט ובהדרגה. יכול להיות שתצטרכו יותר או פחות מים.
  2. לשים את הבצק כ-10 דקות, צריך להתקבל בצק אחיד, רך ונעים לעבודה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומניחים לו לתפוח כשעה וחצי, או עד להכפלת נפח.
  3. בינתיים אפשר להתפנות להכנת המילוי...
  4. מתחילים מחימום של מחבת ריקה.
  5. בזמן שהמחבת מתחממת, חותכים את הבצל לחצי, ואז לפרוסות. הפרוסות שיתקבלו יהיו חצאי עיגול. מוסיפים שמן זית למחבת וכשהוא חם, מוסיפים את פרוסות הבצל. מנמיכים את האש ונותנים להן להזהיב לאיטן.
  6. בינתיים קוצצים את המנגולד. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את המנגולד ומאדים אותם יחד עד שהמנגולד מתכווץ מאוד.
  7. מניחים לתערובת להתקרר. כשהיא מתקררת מוסיפים את הבולגרית והתבלינים ומערבבים היטב.
  8. כחצי שעה לפני סוף ההתפחה מחממים תנור ל-220 מעלות.
  9. כשהבצק הכפיל את נפחו וסיים לתפוח, מוציאים ממנו את האוויר ומתחילים להכין את הלחמניות. פשוט צובטים מהבצק חתיכות, מגלגלים אותן לעיגול, והופכים כל עיגול לפיתה. מניחים מעט מהמילוי במרכז הפיתה וסוגרים כך שיוצאת לחמניה עגולה קטנה.
  10. אין צורך להתפיח פעם נוספת. כשהלחמניות מוכנות, פשוט מושחים אותן במעט שמן זית מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות. אם יש לכם אבן שמוט, אפשר לאפות עליה וזה יוצא נהדר.
  11. מגישים את הלחמניות כשהן חמות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת