00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שוקולד נטולת גלוטן

 

היום החלטתי שהגיע הזמן ואחרי כל כך הרבה בקשות שאפרסם מתכון פשוט לעוגת שוקולד ללא גלוטן, הרמתי את הכפפה והנה אני מפרסמת פוסט עם מתכון נחמד טעים וקל לעוגת שוקולד נטולת גלוטן.

אמנם אין בסביבתי אנשים קרובים הסובלים מציליאק שמגבילים אותי מבחינת המתכונים, אך אני בהחלט יכולה להבין את חשיבותם.

מובנת לי מאוד מצוקתם של האנשים הנדרשים לדיאטה מחמירה זו, מאחר ובעבר הרחוק סבל בני מאלרגיה למוצרי חלב ושוקולד וכילד קטן ראיתי את מצוקתו באכילת תחליפים שונים שלא תמיד היו כל כך טעימים. ולכן בכל שבוע הייתי מכינה לו אספקה שבועית של שוקולד חרובים ותחליפי גבינה ומביאה עמי לגן. אך עיקר מצוקתו היתה בחגיגות ימי ההלודת אליהן הוזמן והחשיפה לממתקים אותם היו הילדים אוכלים בהנאה רבה... שלא לדבר על עוגת יום ההולדת שמבחינתו תמיד הייתה מחוץ לתחום!!!
ואני כאמא טובה, הייתי "מציידת" אותו בעוגה משלו, לכל מסיבות יום ההולדת אליהן הוא הוזמן, כדי שלא ירגיש מקופח חס וחלילה.

לשמחתי הרבה, במקרה שלנו הכל עבר ונשכח, אבל לכל אלו שעדיין סובלים מבעיות אלרגיה למוצרים שונים, הנה לפניכם המתכון לעוגת שוקולד נהדרת, נטולת גלוטן, שכבר הספקתי להכין בבייתי מספר פעמים ובכל פעם היא קיבלה מחמאות רבות...

 

 

 

 

 

 

המצרכים:

  •  100 גר' חמאה

  • 100 גר' שוקולד מריר

  • 100 גר' (1/2 כוס) סוכר

  • 3 ביצים

  • 30 מל' (2 כפות) ברנדי

  • 20 גר' (4 כפות שטוחות) שקדים מולבנים טחונים

  • 20 גר' (2 כפות) קורנפלור

  • 13 גר' (2 כפות שטוחות) קקאו

  • 1 כפית שטוחה א.אפיה

  • 50 גר' אגוזי לוז/מלך קצוצים


ההכנה:

 

1. להמיס בתוך בן מארי (סיר קטן המונח מעל סיר גדול יותר עם מים רותחים) את החמאה, הסוכר והשוקולד
     ולצנן מעט.

2. לחמם תנור לחום של 160 מע'

3. להוסיף אל תערובת השוקולד את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.

4. להוסיף את הברדני

5. בקערה נפרדת לערבב את השקדים הטחונים, הקורנפלור, הקקאו וא.האפיה, ולאחד עם תערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות.

6. להוסיף את האגוזים הקצוצים ולערבב קצרות, ולשפוך אל תבנית משומנת מעט.

7. אופים את העוגה כ- 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזה, יוצא עם מעט פרורים לחים סביבו.

8. עם הוצאת התבנית מהתנור יש לעטוף את העוגה בנייר כסף ולהניח לה להתקרר בטמפ' החדר. (כך היא שומרת על רטיבות ועסיסיות)

 

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת