00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Tough Cookie

ולנו יש פלאפל ....

יום העצמאות ה-64 של מדינת ישראל הגיע ומעבר לכל חגיגות הכחול לבן ונשיאת הדגל בגאון חייבים לאכול משהו ומה יותר ישראלי בעצם מ...פלאפל ?

הפלאפל שתראו במתכון שאציג מיד הוא קליל , טעים ומזין . שלא כשלל מתכוני הפלאפל השונים , הוא אינו מכיל סודה לשתיה אבל מי שרגיל בהחלט יכולה להוסיף לתערובת גם סודה לשתייה ליצירת כדורים אווריריים יותר . אני בחרתי שלא לעשות זאת ויצא מעולה גם ללא הסודה.

יש סיבה למה אנחנו כישראלים אוהבים פלאפל . מדובר על מזון מזין , טעים וזול .המרכיבים של הפלאפל מכילים בסה"כ חומוס איכותי , בצל , שום , פטרוזיליה ותבלינים וזה לכשלעצמו מספיק על מנת להיות מתכון מנצח . הניסיון הראשון שלי עם הפלאפל צלח עד כדי כך שחשבתי על פלאפל מבוקר עד ערב , כל הבית הריח ריחות של פלאפליה ורק הפיתה , הטחינה והחמוצים היו חסרים כדי למלא את החלל [אל דאגה , הוא מולא מהר מאוד  ] .האיש שלי נקרא לארוחת צהריים בבית ומאז היסטריה והיסטוריה. 

אין בפלאפל הזה שום מרכיב סודי , אפשר לשחק עם התבלינים איך שמתחשק , אני טוענת שכמה שיותר במקרה הזה , יותר טוב אבל במינון נכון . אז הרי לפניכם המתכון + קצת Food Porn או בעברית פורנוגרפיית אוכל  באדיבות אפליקציית האינסטגרם האהובה עליי עד מאוד .


שימו לב - המרכיבים הם לכמות ענקית של כדורים - 60 בקירוב , אני הכנתי את כל הכמות והקפאתי כדורים. אפשר כמובן להשתמש גם בחצי כמות .


מרכיבים :

500 גר' חומוס יבש

בצל 

2 שיני שום

10 ענפי פטרוזיליה

2 כפיות מלח

כפית וחצי כמון

רבע כפית כורכום

רבע כפית פלפל שחור טחון 

כף מחוקה פפריקה מתוקה [או חריפה למי שאוהב פלאפל פיקנטי]

כף וחצי שומשום

כף שמן 


הוראות הכנה :

מתחילים יום קודם לטיגון. מניחים את החומוס בקערה וממלאים מים. מכניסים למקרר ליום-יום וחצי , בזמן הזה מחליפים פעמיים את המים. 

מוציאים את החומוס מהמקרר , שוטפים היטב ומסננים. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או מטחנת בשר ומעבדים היטב . יוצרים כדורים בידיים ומטגנים היטב בשמן עמוק עד לקבלת גוון חום יפה [לא שרוף] .


 

טיפ  - לכדרר לכדורים ולהקפיא על מגש שטוח. מי שאוהב ארוחת צהריים זריזה , לאורחים בלתי קרואים [או קרואים] , זה בסה"כ דורש הכנסה הכדורים לשמן הרותח , לקצוץ סלט קטן , קצת טחינה , פיתות או לחם ואתם מסודרים. מצוין גם לפעוטות . הכדורים נשמרים היטב בהקפאה ותענוג לאכול פלאפל חם כל השנה כך שאל תהססו להכין ולהקפיא .



הכדורים מוכנים לקפוץ לשמן [בתמונה הם מהקפאה]

גם הצ'יפס ממתין לתורו

 

מוכן! עכשיו אפשר לעבור לטיגון הפלאפל 

 

בינתיים , דאגנו לסלט כדי להעביר את הזמן.....

 

טא דא!!!


הקרבתי מעצמי ונתתי ביס כדי שתראו איך זה נראה בפנים [היה טעים , לא מתלוננת  :P

 

גם דאגתי קצת לפטריוטיות ישראלית

 

מסדרים יפה בפיתה עם חומוסצ'יפסלט ונהנים! 

 

מקווה שנהניתם , זו יכולה להיות אחלה ארוחת יום עצמאות למי שאין חשק לצאת החוצה או למי שאין בידו זמן/חשק/מקום לנפנף כמו כל עמישראל  ובסה"כ מדובר על מתכון קל ופשוט . אז מה אתם עוד עושים מול המסך ? 

 

שיהיה חג עצמאות שמח !  


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ני3נו3ית אלא אם צויין אחרת