00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תפור עלי

ריבת תותים

אני אוהבת ריבות!

אוהבת להכין, אוהבת לאכול... והכי אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים את הריבות. 

בתענוג, מצמוצי שפתיים וליקוקי לשון. כמו שילדים אוכלים דברים שטעימים להם - עם כל הלב. 

אז הכנתי ריבת תותים, 

תותים הם לא פרי מאוד עשיר בפקטין, שהוא החומר המקריש שגורם לריבה להיות קצת כמו ג'לי, ולכן צריך לעודד אותם להוציא את הפקטין שהם מחביאים...

דרך אחת היא להשרות אותם כמה שעות קודם עם הסוכר (בערך 4-5 שעות) ודרך אחרת היא להשתמש בליבות תפוחים.

ליבות התפוחים בפרט (ותפוחים בכלל) מאוד עשירות בפקטין ורק הנוכחות שלהן בריבה כבר מספיקה.

אני שמה את ליבות התפוחים (רק את האמצע, כולל הגרעינים וכו') בשקית בד קטנה ושמה אותה בתוך הסיר של הריבה בתהליך הבישול.

בסיום הבישול, השקית הולכת לכביסה והזבל הולך לפח, והריבה...? הרוויחה מנוכחות התפוחים אך לא קיבלה את הטעם שלהם.

והילדים אוכלים הרבה תפוחים ביום שאמא עושה ריבת תותים... wink

 

מצרכים:

1 ק"ג תותים, נקיים וחתוכים

450 גרם סוכר שזה 2 כוסות גדושות

ליבות תפוחים, אם יש

 

אופן ההכנה:

השריתי את התותים והסוכר יחד כמה שעות

הבאתי לרתיחה את התותים יחד עם מיץ התותים שנוצר

ולאחר מכן בישלתי לעוד כחצי שעה על אש קטנה, אחרי הרתיחה הראשונית.

אחרי חצי שעה עשיתי את מבחן ה"צלחת הקפואה" ועבר בהצלחה

 

 

מבחן הצלחת הקפואה = שמים צלחת במקפיא לחצי שעה, וכאשר נראה שהריבה מוכנה מטפטפים עליה טיפה, ומחכים כמה שניות...

מעבירים אצבע באמצע הטיפה.

אם היא לא נסגרת מיד ונשאר שביל  - הריבה מוכנה. אם הטיפה נסגרת מיד - אז אפשר להמשיך לבשל לעוד כמה דקות.

 

 

במקרה הייתה אצלנו חברה מחו"ל שהתגלה שגם היא אוהבת ריבות, אחרי כמה הסנפות בסיר ואישור שהריבה לטעמה, נארזה גם לה צנצנת.

ענתי, בתיאבון, ותודה על היד שתרמת לתמונה של הצנצנות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hamudale אלא אם צויין אחרת