11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

לחם בירה

22/04/2012


לפני כשנתיים ביקרתי עם משפחתי היקרה בצימר מקסים ומומלץ ביותר במושב שרונה שנקרא "בר בכפר" http://www.barbakfar.co.il/
הלחם הטעים והפשוט הזה הוגש לארוחת הבוקר בצימר ושם פגשתי בו לראשונה. (הוא הוגש לפי מיטב זכרוני עם בצל מטוגן יבש ושקדים)
בעלת הצימר המקסימה נילי נתנה לי את המתכון בשמחה ואני חייבת לציין שהופתעתי מאוד מכמות המרכיבים הקטנה של המתכון ומההכנה הפשוטה שלא מצריכה לישה, התפחה, המתנה יתרה או כל סוג של ידע ונסיון קודם באפייה.
לאחר ששבנו מהחופשה גיליתי שהלחם הזה מאוד מוכר ומפורסמים מתכונים רבים שלו בספרי מתכונים שונים וברחבי הרשת.
הלחם הזה מתאים במיוחד כשמגיעים אורחים בהתרעה קצרה או כתוספת לארוחת בוקר או ערב.

מכיוון שטעם ההלחם עצמו הוא די אנמי, ניתן (ואף רצוי) להוסיף לו תוספות מגוונות.
אני מאוד אוהבת אותו ומשתדלת לגוון בתוספות הרבות שניתן להוסיף לו.

מרכיבים: (ל-2 תבניות אינגליש קייק)
2 שקיות קמח אוסם קטן תופח-330 גרם לשקית
2 בקבוקי בירה לבנה (לבחירתכם)- 330 מיליליטר-חשוב שכמות הבירה והקמח תהיה זהה
כף שטוחה מלח
4 כפות שטוחות סוכר
עד כאן המרכיבים ללחם הבסיסי...
לתוספות-
חופן בצל מטוגן יבש-לא חובה
חופן זיתים ירוקים מגולענים חתוכים-לא חובה
גבינת פרמזן מגורדת בנדיבות-לא חובה
אורגנו-לא חובה
ואתם מוזמנים להתפרע עם התוספות שלכם כיד הדמיון ולהוסיף אגוזים, צימוקים, צנוברים, קשקבל, חמוציות, בזיליקום, בצל ירוק, מרווה, עגבניות מיובשות, פסטו וכל תוספת טעימה ואהובה עליכם....


תתפלאו אבל זה כל מה שצריך...

אופן ההכנה:
 -מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים ביד או עם כף קמח תופח, בירה, סוכר ומלח, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

-מוסיפים את כל התוספות-במקרה שלנו-הבצל היבש, הזיתים והפרמזן ומערבבים מעט לתערובת אחידה נוספת...



-מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומשהים כ-30 דקות.
-מגרדים מעל התבנית עוד קצת פרמזן ומוסיפים זיתים ואורגנו לקישוט.

-אופים 45-50 דקות, עד שהלחם שחום, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
-מצננים מעט, פורסים, מורחים חמאה או טובלים בשמן וזית מחוזק בבלסמי וטורפים.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת