55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קובה חמוסתה

קובה חמוסתה

בס"ד

 

הקובה חמוסתה הינו מאכל כורדי טיפוסי. התאמתי את הקובה לבני ביתי והתוצאה לפניכם.

הכמות שהכנתי היא גדולה ויצאו לי קרוב ל- 50 קובות. בישלתי את מחציתן ואת השאר הקפאתי.

מומלץ מאוד

לערכים תזונתים  http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2329

 

המצרכים לבצק הקובות:

500 גרם ג`ריש (חיטה טחונה)

2 כוסות סולת

2 כפיות מלח

1 1/2- 2  כוסות מים

המצרכים למילוי:

500 גרם בשר טחון

2 בצלים גדולים קצוצים

מלח ופלפל שחור

המצרכים למרק:

2 כוסות כרפס עלים וגבעולים (או כמה שאתם אוהבים)

1 כוס קוביות דלעת

1/4 כוס מיץ לימון

1 כפית כורכום

מלח,פלפל שחור

מים

 

אופן ההכנה:

- לשטוף את הג`ריש 3 פעמים עד שהמים נקים.לשים במסננת ולהניח לרבע שעה.

- להעביר לקערה ולהוסיף את הסולת ו- 2 כפיות מלח ולהתחיל ללוש תוך כדי הוספת מים כוס וחצי- שתים עד לספיגה וקבלת בצק אחיד וגמיש.

- בקערה להניח את הבשר. לקצוץ את הבצלים ולהוסיף, לתבל ולערבב.

- לקחת כדור מהבצק, ליצור חור במרכזו, להכניס כפית מהמילוי ולסגור חזרה. להניח על מגש בצד.

- בסיר רחב להניח את כל מצרכי המרק ולהביא לרתיחה.

- להחליק את הקובות פנימה ולבשל שעה.

- להגיש עם אורז לבן.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת