00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

שקשוקה איטלקית

סיפור שהיה כך היה, הזמנו זוג חברים לארוחת ערב, כשחשבתי מה להכין, הגעתי למסקנה צריך קצת הפסקה מבשר וצריך משהו קליל וטעים אז החלטתי שנעשה שקשוקה אבל לא סתם שקשוקה אלה שקשוקה איטלקית כזאת שמלאה ברוטב סמיך ומלא הפתעות, בנוסף נפרוס על השולחן מספר סוגי לחמים, גבינות וסלטים...הייתה הצלחה!!!

מרכיבים (עשיתי בסיר גדול, למשפחה ממוצעת צריך חצי מהמרכיבים):

2 בצלים גדולים קצוצים

2 גמבות קצוצות

2 גמבות קלויות וחתוכות לרצועות

פלפל חריף קלוי (לא חייב)

2 קופסאות של עגבניות מרוסקות

קופסה קטנה של רסק עגבניות

שיניי שום חתוכות לפרוסות (מראש שלם)

כפית שום כתוש

כפית כמון

כף וחצי פפריקה מתוקה

3 עלי דפנה

כפית סוכר

חצי כוס שמן זית

כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס בזיליקום קצוץ

4-5 פרוסות של גבינת טל עמק חתוכות לקוביות (אפשר גם מוצרלה)

ביצים (אני שם 2 לסועד)

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

בסיר - מחבת מוזגים את שמן הזית, מטגנים את הבצל ומוסיפים את הגמבות הקצוצות. לאחר שהבצל שקוף מוסיפים את קופסאות העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ומערבבים, מוסיפים את שיניי השום החתוכות והשום הכתוש ומערבבים ומביאים לביעבוע.

מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את כלל התבלינים ומערבבים. סוגרים מכסה ל-10 דקות, פותחים ומוסיפים את הפלפל הקלוי ומערבבים. נותנים לרוטב להתבשל כ-20 דקות כשמידי פעם מערבבים...לאחר מכן מוסיפים את העשבים ומערבבים.

שוברים ביצה לכוס ובעזרת כף יוצרים גומה ברוטב ושופכים לתוכה את הביצה וחוזר חלילה...

סוגרים מכסה ל-10 דקות (עד שהחלבון מתקרש), פותחים ומפזרים את קוביות הגבינה בין החלמונים וסוגרים מכסה לעוד 5-10 דקות (עד שהגבינה נמסה).

מוציאים לשולחן ומתענגים!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת