00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

חמץ בלי קץ

יש! יש! נגמר החג, אפשר להסתער על הלחמים ומאפים כאילו לא עשים זאת 357 יום בשנה (כלומר 365 פחות כיפור והפסח:-).איכשהו זה מרגיש כמו החירות האמיתית אחרי כל הנקיונות, קניות, התנזרות מלחמים ושמרים. יחיו הפחמימות המוחמצות והמותססות לרוב!

היתה תקופה בערך לפני שנה שההתמכרות שלי היתה אפית לחמים. זה התחיל ככיבוש אתגר תורן של משהו שלא ניסיתי והמשיך הרבה מעבר עם חפירות לכמה בלוגרים, איתור אתר מדהים עם מלא מתכוני לחמים וטיפים נהדרים ואף בקניית ספר של סמדר זורע-ברמק "על הלחם לבדו".ניסיתי לא מעט מתכונים ולמדתי כל כך הרבה מכל אחד. יש משהו כמעט מיסטי בכל התהליך של הכנת הלחם. מדידת החומרים, לישה, התפחה, אפיה ממש סוג של פולחן עתיק. ואין, פשוט אין על הריח של לחם טרי הבוקע מהתנור ואין על המראה של הכיכר התפוחה והזהובה שזה עתה נשלפה מהתנור ואין על ההרגשה הזו בין גאווה לפליאה, שלקחת חלק במשהו קסום ויצרת במו ידך! ואיך אפשר לא להזכיר את הכמעט-אקסטזה שמרגישים שנוגסים בפרוסה חמימה ספוגה בחמאה נמסה בתוכה? מממ...


היום החלטתי להשוויץ קצת במיני דברי חמץ נפלאים שניסיתי ובלסתי לאורך השנים(להוציא מהמשוואה תמונות שאני לא כל כך אוהבת בלשון המעטה). מפרגנת מכל הלב לחברים מהפרדס על המתכונים המשובחים! היה תענוג גדול לגלות ולנסות את כולם!

 


אז נתחיל :


1.לחמניות רכות של נטי (שבינתיים עברה לדירה משלה מחוץ לפרדס). אלה לחמניות פשוט ענוגות במרקמן ושוות כל דקה מתוך שעתיים של התפחה!

 

2.פוקאצ'ה ליגוריה של אינפי המאסטר. מאפה במרקם מדהים שספוג בשמן זית ומעותר בפלפלים קלויים! שילב פשוט שמימי!

 

3.לחם כפרי עם שום ורוזמרין של מגי , ארומטי וטוב! (בין הראשונים שלי, אז בכלל לא ידעתי שכדי לקבל כיכר לחם צריך לעצב אותה!:-)

 

4. וגם לחם אחד ע"ב מתכון מתוך הספר "על הלחם לבדו" -לחם כוסמין אוורירי וקליל .זה אחד הלחמים הפשוטים, המוצלחים והטעימים שיצאו לי ,וזה באמת היקר ביותר כי חצי קילו קמח כוסמין עלו לי 11 ש"ח!


הרכיבים(1 כיכר בתבנית מוארכת באורך 25 ס"מ):
לבצק המקדים
1 כוס קמח כוסמין מלא
3/4 כוס מים
1/4 כפית שמרים יבשים
מערבבים את כל החומרים בקערה, מכסים בנילון נצמד ומשאירים לתסיסה לילית(ועד 12 שעות).

הרכיבים לבצק
2.5 כוסות קמח כוסמין מלא
1.5 כפיות מלח
1 כפית שמרים יבשים
1 כף דבש
1/2 כוס מים

ההכנה:
מנפים את הקמח לתוך קעקה גדולה ומוסיפים את המלח. מערבבים היטב לפיזור אחיד.
מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים את הדבש, את הבצק המקדים ואת המים ומערבבים בכף עץ עד שהבצק מתחיל להתגבש.
מעבירים למשטח עבודה ולשים 10 דקות לבצק גמיש (אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה מוסיפים קצת קמח תוך כדי הלישה).
מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח גם בחוץ).
מוציאים את הבצק מהקערה, חובטים להוצאת אוויר ולשים מעט. מעצבים לכיכר מוארכת ומניחים בתבנית משומנת.
מכסים במגבת יבשה ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח (בין 30 ל-45 דקות).
בינתיים מחממים תנור ל200 מעלות ומניחים בתחתית תבנית ריקה נוספת. לפני הכנסת הכיכר לתנור יוצקים כוס מים קרים כדי שיווצרו אדים בחלל התנור.
אופים כ-45 דקות עד שהכיכר משחימה, כדי ליצור קרום אקסטרה קריספי מרססים כמה פעמים מים על הכיכר במרסס ידני בתחילת האפיה.
מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. פורסים אחרי הצינון ונהנים!

 

תגידו מה שתגידו, השילוב של קמח ושמרים הוא פשוט מושלם! אז שיהיה לכולנו אחרי החג שמח ומהנה!

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

 שבוע נפלא לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת