2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מרק חבושים..חורושט בה...

מרק חבושים..חורושט בה...

מקור המתכון מהמטבח הפרסי,אני לא פרסיה אבל את רזי המטבח הפרסי למדתי מחמותי ז``ל ,מהסתכלות

עליה איך שהיא מבשלת ,התמכרתי לטעם התבשילים לריחות ולצבעים .אימי ז``ל היתה רוקחת ריבה

מחבושים ,וזכור לי בילדות שהיינו אוכלים את החבושים רחוצים וחתוכים לשמיניות ,הטעם מתקתק והמרקם

קשה.כשהכרתי את בעלי ,למדתי להכיר את החבוש המבושל במרק ,הטעם המתקתק משתלב נהדר עם הלימון

הטרי ,והצבע שמתקבל במרק מדהים ,את המרק אוכלים על אורז לבן פרסי שמבושל בשיטה הפרסית .נסו ותהנו.

מתכון:

1/2 קילו בשר בקר חתוך לקוביות

2-3 חבושים שטופים וחתוכים לפלחים

2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות

1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות גדולות

1 בצל חתוך לקוביות

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפות אבקת מרק עוף

מיץ מלימון בערך 1/2 כוס

אופן הכנה :


לטגן את הבצל עם מעט שמן ,להוסיף את קוביות הבשר להשחים ,להוסיף את העגבנייה

ולאדות מעט,להוסיף את החבושים ואת המים להביא לרתיחה ,להוסיף רסק עגבניות ,פלפל

שחור,מלח אבקת מרק ,להנמיך את הלהבה לבשל בערך שעה  וחצי ,לבדוק שהבשר

והחבושים יתרככו,להוסיף את קוביות תפוח האדמה להמשיך לבשל על אש קטנה עד

 לריכוך.לקראת סוף הבישול להוסיף מיץ לימון ,לבשל עוד 10 דקות לתקן תיבול אם

צריך ,להגיש עם אורז לבן ,בצל ירוק.

אני מבשלת את המרק בסיר לחץ 3/4 שעה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת