11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

מופלטות

15/04/2012



כל שנה בצאת חג הפסח אני מחפשת אחר חברים או מכרים שחוגגים את חג המימונה...
לצערי הרב חלק מהחברים המרוקאיים שלי לא חוגגים את החג, וחלק חוגגים בקרבת המשפחה רחוק ממקום מגוריי.
ולכן החלטתי שעד שאכיר חברים חדשים שחוגגים את החג באזור מגורי ויזמינו אותי לחגוג עימם (רמז עבה) אני אנסה להכין בעצמי מופלטות ואזמין את חברי אלי לחגיגת מימונה אלטרנטיבית, טראנס עדתית,  או אם תרצו חגיגת שבירת צום המצה....

אז מלבד מופלטות הכנתי גם נשיקות-מרנג טעימות, יפות וכשרות לפסח http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1713569
ועל מנת לגמור את המצות הכנתי גם כדורי מצות מרוסקות עם ממרח ריבת חלב, ממרח שוקולד נוגט ושמנת מתוקה.
בגזרת המלוחים הלכנו על לחם שום (מבאגט קנוי), סלט ירקות, פטריות ממולאות בגבינות וצנוברים, כרובית אפייה בתנור עם פירורי לחם ולחם בירה מהיר עם בצל מטוגן יבש. 


את המתכון למופלטה לקחתי מהאתר של קרין גורן האלופה!
http://www.carine.co.il/htmls/page_288.aspx?c0=13230&bsp=13106

מרכיבים:
1 ק"ג קמח
1 כפית גדושה מלח
כף סוכר (לא הופיע במתכון-אני הוספתי)
2.5-3 כוסות מים פושרים
כוס שמן לשימון
להגשה והוספת קלוריות -
חמאה, דבש, שוקולד למריחה, ממרח נוגט, נוטלה וכל ממרח מתוק, אהוב וטעים!

אופן ההכנה:
-מערבבים קמח, סוכר ומלח. (אני ערבבתי במיקסר עם וו לישה ולאחר מכן ערבבתי ביד)
-מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות לקבלת בצק אחיד ורך אבל לא דביק.

-יוצרים מהבצק כדורים בגודל של ביצה, טובלים בקערית שמן ומניחים על מגש.

-יוצקים מעל את שארית השמן על הכדורים בשביל שלא יתייבשו ונותנים להם לנוח חצי שעה.

-מחממים מחבת על אש בינונית-נמוכה.
-פותחים כל כדור בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת-אצלי כמעט כל העיגולים נקרעו...) 

-מניחים את העיגול הראשון על המחבת וכשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.

-מניחים על הערימה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערימה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות.
בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערימה דואג להמשך הבישול. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערימה חדשה.

מגולגלות ומשוחות בחמאה ודבש

 שתהיה חזרה לשגרה קלה ומתוקה!!! שבוע טוב!!!

     
 
 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת