88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קובה שיפטה לפסח ולכל השנה

לקובה מהסוג הזה קוראים בכורדית קובה שיפטה. אני מכינה אותם כל השנה אך בפסח הן מקבלות תוספת ייחודית - עלי מנגולד. תהליך ההכנה דורש עבודה, אבל שווה כל ביס ומסיבה זו אני תמיד מכינה כמות גדולה ומקפיאה. את המילוי של הקובה עדיף להכין מראש, זו גם הסיבה שאצל הכורדים השבת מתחילה כבר מיום ראשון.

אפשר להכין את הקובה ללא גם ללא מילוי הבשר.

מהכמות הזו יוצאים בין 40 ל-50 קובה. אפשר להקטין כמויות.

תהליך ההכנה דורש עבודה, אבל שווה כל ביס, מסיבה זו אני מכינה כמות ומקפיאה.

את המילוי של הקובה עדיף להכין מראש, זו גם הסיבה שאצל הכורדים השבת מתחילה כבר מיום ראשון.

מרכיבים:

מצרכים למילוי הבשר:

  1. 1 קילו בשר טחון
  2. 1/2 חבילה סלרי שטוף וקצוץ
  3. 2-3 בצלים גדולים קצוצים
  4. 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור + 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף אבקת קארי - לערבב ביחד
  5. 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס חריף - למי שאוהב

מצרכים למעטפת הקובה:

  1. 1 קילו אורז פרסי או יסמין (מומלץ יסמין)
  2. 1/2 קילו בשר טחון
  3. 1 קילו חזה עוף טחון
  4. 4 כפות גדושות פפריקה מתוקה + מלח לפי הטעם

מצרכים למרק:

  1. 1 חבילה של עלי מנגולד שטופים וחתוכים לקוביות
  2. 4-5 כפות גדושות רסק עגבניות + 1 כף סוכר
  3. מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

נתחיל עם הכנת המילוי:

  1. לטגן את הבצל במחבת רחבה על חום בינוני למשך 5 דקות.
  2. להוסיף את הבשר הטחון והתבלינים, לערבב היטב ולהמשיך לבשל את התערובת בערך חצי שעה, עד שהתערובת כמעט מוכנה. אפשר לטעום
  3. להסיר מהאש ולקרר לקראת מילוי כדורי הקובה.

הכנת מעטפת הקובה:

  1. לשטוף את האורז ולהשרות במים לפחות שלוש שעות. לסנן את הנוזלים היטב כך שיהיה יבש.
  2. לשפוך את האורז המושרה לתוך מעבד מזון ובפעימות קצרות (פולסים), לרסק מעט את האורז. להזהר לא לטחון את האורז. אפשר לשבור את האורז גם בידיים.
  3. לשים את האורז המרוסק לתוך קערה מתאימה ולהוסיף אליו את בשר הבקר הטחון, חזה העוף הטחון, הפפריקה והמלח.
  4. ללוש היטב את כל התערובת במשך 10 דקות. אם יש צורך, להרטיב מעט את הידיים במים אך לא יותר מדי, מכיוון שבצק הקובה צריך להיות מעט קשה. 
  5. להניח את בצק הקובה בצד למשך 10 דקות למנוחה ובסיומן להתחיל ליצור את כדורי הקובה ולמלא אותם במילוי הבשר.
  6. בשלב הזה אפשר להקפיא את הקובות.

הכנת המרק:

  1. למלא סיר גדול במים עד חצי מגובה הסיר, להוסיף את רסק העגבניות, המלח והסוכר, לערבב ולהרתיח.
  2. כאשר המים רותחים להוסיף את כדורי הקובה, בין 5-10 כדורים בכל פעם. כשהכדורים צפים אפשר להוסיף עוד כדורים אם רוצים.
  3. להנמיך את האש ולבשל בערך חצי שעה.
  4. להוסיף את עלי המנגולד להמשיך להרתיח את המרק לעוד 5 דקות ולאחר מכן להנמיך את האש ולבשל למשך שעה וחצי נוספות.
  5. לארומה חמצמצה ניתן לסחוט מעט מיץ לימון לתוך המרק.
  6. לחמין, ללא עלי המנגולד, מבשלים כמו שכתבתי, בערב שבת מניחים את הסיר על הפלטה או בתנור כל הלילה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק ואשמח אם תלחצו לי לייק  

 אשמח אם גם תלחצו על ה- hit it כאן בבלוג

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת