88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

לחמניות לפסח

לחמניות לפסח - טעימות מאוד וקלות להכנה.

המתכון של חברה לעבודה, קארן שוורץ אמיגה

הוראות מקדימות וחשובות להצלחת הלחמניות

1.    לא לשמן את התבנית:

        גם אם עושים במחזורים ונשארים פירורים דביקים, להניח את המחזור הבא עליהם. 

2.    לחמם תנור למכסימום ואז להוריד ל-180 מעלות. כמה דקות לאחר הפחתת החום להכניס את התבנית.

3.    כל פעם להכין רק כמות של 12 לחמניות, זה גודל סביר ללחמניה.

מצרכים:

1.    1.5 כוסות מים

2.    1/2 כוס שמן קנולה

3.    1 כפית מלח

4.    1 כפית סוכר

5.    פחות מכפית פלפל שחור

6.    4 ביצים

7.    1.5 כוסות קמח מצה

הכנת הלחמניות:

להכניס לסיר מתאים: מים, שמן, מלח, סוכר, פלפל שחור ולהרתיח

כשרותח, להנמיך את האש ולהוסיף את הקמח, בשתיים שלוש פעמים ולערבב עד שהתערובת אחידה, לכבות את האש ולקרר התערובת

לאחר שהתערובת התקררה, להוסיף את הביצים, אחת אחת ולערבב היטב

להוסיף את כל הביצים ולבחוש עד לקבלת תערובת אחידה

להרטיב את הידיים לקחת מעט בצק בגודל שרוצים, אפשר גם בצורת לחמניות ארוכות, אני בחרתי בתבניות האלה

לאפות בין 40 ל-50 דקות, להמתין דקה שיצטנן ואז להוציא עם מרית בעדינות שלא ירד הנפח של הלחמניות

לאחר האפיה ולאחר שהתקררו, להכניס לתוך שקית ניילון לשמירת הטריות. 

הוספת הקמח לסיר עם המים הרותחים

הוספת הביצים

לבחוש עד לקבלת תערובת אחידה

ליצור צורות של לחמניות, אני בחרתי בתבניות האלה

אחרי האפיה

 

 תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 מוזמנים להיות חברים שלי גם בפייסבוק ואשמח אם תלחצו לי לייק  

 אשמח אם גם תלחצו על ה- hit it כאן בבלוג 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת