33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת חג ושישי

ארוחת חג ושישי

אז יש לנו ארוחת סוף פסח, שתמשך 3 ימים. גם היום גם מחר וגם מחרתיים.

היום אוכלים בבית אז לעבודה.

 

הכנתי אורז ותפוחי אדמה בסיר רחב.

6 תפוחי אדמה חתוכים לרוחב

2 כוסות אורז שטוף שבישלתי במים רותחים למשך 12 דק' וסיננתי.

סילאן + כרכום + קינמון +מלח גס + 3/4 כוס צימוקים שחורים

1/4 כוס שמן זית

לערבב בקערה גדולה את האורז עם הצימוקים והתבלינים. בסיר רחב לחמם מעט שמן זית ולשים את תפוחי האדמה. להזיז אותם קצת (אפילו עם היד) כדי שלא ידבקו. לשפוך פנימה את תערובת האורז ולהדק. עם כף להזליף לכל רוחב הסיר מ-1/4 כוס שמן הזית ועל אש קטנה מאוד במכסה סגור לבשל כשעה.

 

 

 

 

 

 

 

 

כמו כן גם עדשים אדומות ברוטב עגבניות (לא היה לי הרבה אז מה שיש הולך )

150 גר' עדשים אדומות

1 בצל קצוץ

250 גר' עגבניות מרוסקות

1 קובית פסטו שום ( או בזיליקום קצוץ טרי אם יש)

300 מ''ל מים

מלח

לטגן בצל בסיר קטן. להוסיף עדשים ורוטב עגבניות. להוסיף את המים והתבלינים ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה למשך 50 דק'-שעה. לבדוק שהעדשים מוכנות לפני שמכבים את האש.

 

 

 

 

למנה בשרית יש לנו כרעי עוף ושעועית ירוקה עם גרעינים ושומשום

12 יחידות עוף

1+1/2 שקיות של שעועית ירוקה קפואה ( או טריה אם ניתן להשיג) 

מרינדה :  רוטב צ'ילי מתוק, כמות נדיבה של סילאן, 4 כפות רכז רימונים, 2 כפיות של שום טחון, פפריקה אדומה,  גרעיני חמניה ושומשום מלא.

לערבב הכל יחד. לפזר בתבנית את השעועית הירוקה ומעליה את כל חלקי העוף ששהו במרינדה (לא שהו בכלל או שהו כמה שעות טובות במקרר). להכניס לשעה לתנור ב-200 מעלות מכוסה ועוד חצי שעה בלי כיסוי.

 

 

 

 

וגם גרגירי חומוס בכמון ופפריקה

 

 

ועם שאריות קמח המצה הכנתי עוגת שוקולד וקוקוס כשרה לפסח של פירגה :

1 כוס קמח מצה

1 כוס קוקוס

1 כוס קקאו

1+3/4 כוס סוכר קנים

1 שקית א. אפיה

2 ביצים

3/4 כוס שמן (אני השתמשתי בקנולה)

2 כוסות מים פושרים

לערבב הכל לפי הסדר. להשהות 1/4 שעה על השיש. לחמם תנור לחום בינוני ולאפות 40 דק'.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת