00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חתולה יוצרת

הרפתקאות חתולי8 בארץ הסקראפ

לפני הספירה BC : בישול שמח

זוכרים שלפני כחצי שנה פצחתי בסדרת רשומות שנקראת "לפני הספירה"? או באנגלית BC?
אלו רשומות בהן העליתי תמונות מ...אה...לפני הספירה....
הנה תזכורות למי שמעוניין....
הרשומה הראשנה:  BC בצק סוכר (כאן)
 הרשומה השניה: BC מתוק לי מתוק לי או: בא לי קינוח (כאן).

עכשיו הגיע תורה של הרשומה השלישית בסדרה!
הפעם התרגום לעברית של BC הוא : "בישול שמח"
כן, נשארים במטבח. והפעם תמונות עתיקות, ואפילו מאד עתיקות,  מכל מיני דברים שהכנתי ומסיבה לא ברורה (ברור שסיבה לא ברורה, מי חשב אז על בלוג, על קומונות, על וירטואליה בכלל?)  גם טרחתי לצלם.

אז יאללה, לצלול למנהרת הזמן.....

שתי תמונות מיום ההולדת שלי בשנת 1999.
בלי לדעת שיום יבוא ואנסה לעצב את השולחן ואצלם כל פיפס, כבר אז אהבתי לקשט ולעצב.
אתם זוכרים שהיה נורא אופנתי להכין כדור גבינות? חבל שזה נעלם מהאופנה, זה היה עניין נורא טעים!!
אז ליום ההולדת הכנתי לי....איצטרובל. אספתי מהחורשה שליד הבית ענף עם איצטרובלים וצירפתי אחד משלי.

 

מה שיותר מפתיע אותי כשאני מסתכלת על התמונות האלה, הוא שאת כל האוכל שעל השולחן, למעט הקערה הגדולה הלבנה מלפנים, הכנתי בעצמי. וזה היה נראה לי אז כ"כ טריוויאלי.....

 

משנת 2001 מצאתי תמונה אחת של אוכל....
אין לי מושג אם יש לכיסון הזה שם בעברית. באיטלקית קוראים לזה fagotino (שאאל"ט פרושו "צרור") ויום אחד, לאחר שההורים שלי סיפרו על מקום באיטליה בו הם אכלו פגוטינו שכזה, הפתעתי אותם בפגוטיני (פינת הלשון: פגוטיני= רבים של פגוטינו).תוצרת בית. זהו בצק פילו שמכיל בתוכו גבינות. הפגוטינו הראשון, הנסיוני, שהכנתי, זכה לצילום ואילו השאר, שהיו יפים ועגלגלים יותר נזללו בטרם הספקתי לחשוב על מצלמה.
כמה עברנו בענייני צילום וסטיילינג מאז. מי היום היה מצלם מזון כלשהו על פיסת מגבת נייר קרועה....

 פתאום מתחשק לי להכין כאלה.......

 

ממשיכה לחטט ב"ארכיון" התמונות שלי....
והנה, מה שמצאתי.... השנה היא 1994 לפי מה שכתוב על התמונה אבל לא בטוח שזה נכון. מה שלא יהיה...זה די עתיק.
קישואים ממולאים במחית בטטה עם גבינות וצנוברים. אני זוכרת את המעדן הזה. הוכן לארוחת שבועות חגיגית והיה טעים בטירוף.


 

משעשע להזכר בתקופות פרהיסטוריות.....
פתאום בא לי לבשל....
מהר מהר אלך לעשות משהו אחר כדי להעביר את החשק המוזר הזה.....

 

יח"בחשון תשע"ג 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

54 תגובות

visitors
אורחים החל מ1.5.13
Free counters!
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חתולי8 אלא אם צויין אחרת