00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

גם לי יש כאלה

17/04/2012

חג שמח חברים וחברות!
אז איך עובר עליכם חול המועד? המכנס עדיין נסגר או שקניתם מראש עם חגורת גומי? תתנחמו! הייתם מעדיפים להיות במקום התרנגולות שעובדות 24-7 ואף יותר כדי לספק לעם ישראל את כמות הביצים העצומה שנאכלת בחג?

אצלנו הכל רגיל, ג'וניור תפס איזו מכת מצרים בדמות "הפה והטלפיים" אז לי שמח כפליים. אחרי החג הוד פצלוחתו יתחיל ללכת לגן (מה שילדים נורמאליים עושים מגיל 3.5 חודשים) ואני אצטרך לחפש את עצמי עבודה שזה השלב הלא כל כך משמח. אבל התקציב נגמר הגיע הזמן לצעוד קדימה ויהיה מה!
אז יאללה! אין הרבה זמן, כי אני לא מאלה שיספיקו לעבוד, לבשל, לצלם, לגדל ילד ולנהל בלוג לכן ניגש לעניין המתכונים.
בסך הכל מדובר בלחמניות-פחזניות-ביצניות שכולם כבר מזמן יודעים להכין. בשבילי זו הפעם הראשונה, לכן אני מרשה לעצמי להציק לכם שוב (ואולי בעוד 50 שנה הנכדים שלי (שיולדו) ירצו להכין מתכון בדיוק כמו של סבתא?).טוב, וגם התמונות שלי מסעירות יותר :-) 
האמת? לא היו לי ציפיות גבוהות מדי. קמח מצה הוא לא מחומרי הגלם החביבים עלי(בלשון המעטה), הבצק היה נראה דליל מדי וה"מדוזות" שנכנסו לתנור איזה 10 דקות נשארו כפי שהן אך רגע לפני שהתיאשתי, תפחו והזהיבו וקיבלו צורה נאה ביותר (עם כי סדוקה ולא אחידה). מודה מכל הלב שהופתעתי לטובה! שומרת לי את המתכון גם לחג הבא וממליצה בחום!

 

 

 

לחמניות מקמח מצה
הרכיבים(ל14-16 יחידות):
1 כוס מים
1/2 כוס שמן צמחי
1 כוס קמח מצה
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה סוכר
4 ביצים בטמפרטורת החדר

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית תנור בגליון נייר אפיה.
יוצקים לתוך סיר את המים והשמן, מוסיפים את המלח והסוכר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים בבת אחת את כל הקמח, מורידים מהאש ומערבבים נמרצות עד שנוצרים גושים שנפרדים בקלות מדפנות הסיר.
משהים בטמפרטורת החדר כ-10 דקות.
מוסיפים את הביצים בזו אחר :להוסיף ביצה אחת ולטרוף עד שכולה נטמעת בבצק, רק אז להוסיף את הביצה הבאה וכך עם כל ארבע הביצים.
בעזרת ידיים רטובות בוצעים מן העיסה כמות של כ-2 כפות גדושות ומעצבים לכדור עד כמה שניתן.
מניחים על נייר האפיה עם מרווחים של 2 ס"מ לפחות.
אופים כ-20 דקות בחום גבוה , מנמיחים את החום ל-160 מעלות ואפים כ-20 דקות נוספות(עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש).
מוציאים מהתנור ומצננים מעט ע"ג רשת.
מגישים עם כל ממרח שאוהבים.

 

הערות ומסקנות:
העיסה שיצאה לי היתה דלילה כזו ואני לא יודעת אם ככה צריך להיות, אבל העיקר שהלחמניות יצאו בסדר
ניתן לשלוט בגודל הלחמניות ולקחת יותר או פחות עיסה. אם הלחמניות קטנות יותר ניתן להסתפק ב-20-30 דקות אפיה.
כדי לקבל צורה יפה יותר ניתן לזלף את הלחמניות בעזרת שק זילוף
הוספתי לבצק ככף אורגנו טרי קצוץ דק אבל זה לא הורגש בטעם, אולי כדאי להמיר לתבלין יבש או להגדיל את הכמות
מכיוון שמדובר בבצק רבוך ממנו מכינים פחזניות(רק עם קמח רגיל כמובן), הרי שגם בלחמניות האלה נוצר חלל גדול שמתאים למילוי
יצאו לי 16 לחמניות בינוניות(כמו בתמונה) ועוד 3 זעירות כי לא היה מקום בתבנית
מה שלא אכלנו מיד הקפאתי, הפשרתי בטמפרטורת החדר ואז חיממתי בטוסטר אובן
***עדכון 13/04 ***
 אפשר לחסוך קצת קלוריות ולהכין את הלחמניות עם 2/3 מכמות השמן ו3 ביצים במקום 4
הלחמניות יוצאות קצת פחות אוריריות ויותר "בשרניות" ומעט צונחות לאחר האפיה, אבל עדיין מעולות
בפעם השניה הכנתי עם שמן זית בטיבול מעודן ואורגנו מיובש, אחלה-אחלה:-)

 

בהצלחה, בתיאבון וחול המועד שמח לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת