00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שמרית - זה לא רק שמרים

צרכ(ח)נות - בלוג חדש

צרכנות () או צרחנות ()?
בעידן המודרני, כל יום צצים על המדף מוצרים חדשים, עסקים נפתחים ונסגרים בין לילה ושירות הלקוחות כבר "ממש לא כמו פעם" ה-צרכנות לרוב הופכת ל-צרחנות.

בבלוג אנסה לעשות קצת סדר, להמליץ על שירותים ועסקים איכותיים ולהזהיר מכאלה שלא.
יהיו טיפים, מבצעים, הנחות, מתנות ומתכונים.
 
אתם מוזמנים להתרשם ולהירשם לעדכונים בקישור הבא-
http://blog.tapuz.co.il/shimritaz

מוס תותים ומרשמלו על בסיס עוגת שוקולד עשירה

13/04/2012

חג שני חוגגים? חוגגים.
קינוח צריך להכין? צריך.

את ההשראה לקינוח הטעים הזה קיבלתי ממישהי מיוחדת.
יוצא לנו לקשקש הרבה בתקופה האחרונה ומעבר לכך שהיא בחורה מקסימה ומעניינת יש לה גם רעיונות טובים.
טוב, נראה לי שהגיע הרגע להציג אותה אז....קבלו במחיאות כפיים סוערות את - winnie מהבלוג המקסים משהו מתוק.

הרעיון צץ לי באחת השיחות שלנו על מרשמלו, תותים, מוסים וקינוחים (נו, באמת חשבתם שנדבר רק על הא ודא?? :P).
לא הייתי סגורה על מה ואיך בדיוק אני הולכת להכין את זה אז פשוט נכנסתי למטבח ואילתרתי.
עברו 5 ימים, כל בוקר הבעלול מזכיר לי כמה טעימה יצאה העוגה ומבקש שאכין אותה שוב (מאמוש, די לחפור..בחג השני אכין לך).

המוס מכיל מרשמלו שתורם למתיקות ולייצוב אבל זה לא מספיק, יש להוסיף מעט ג'לטין כדי שהעוגה לא תקרוס בהגשה.
סדנה מצולמת לעבודה נכונה עם ג'לטין תוכלו למצוא פה.

מוס תותים ומרשמלו על בסיס עוגת שוקולד עשירה - 

כמות לתבנית בקוטר 26 ס"מ.

עוגת שוקולד - רוני ונציה
במתכון המקורי יש להפריד חלמונים וחלבונים ולהקציף בנפרד, אני העדפתי להקציף את הביצים השלמות יחד.

לחמם תנור ל-170 מע'.

200 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר

ממיסים יחד

6 ביצים
1/2 כוס (100 גר') סוכר
קורט מלח

להקציף יחד לתערובת תפוחה ואוורירית.
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף לאט ובהדרגה את השוקולד המומס עד קבלת תערובת אחידה.
לצקת לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ולאפות ב-170 מע' כ- 20-30 דק' (עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים).
לצנן לטמפ' החדר.
לסדר שקף מסביב לעוגה.

מוס תותים - 

500 גר' תותים שטופים ונקיים

לרסק במעבד מזון עד קבלת מחית חלקה.
להעביר לסיר.

50 גר' (1/4 כוס) סוכר
200 מ"ל (3/4 כוס + 2 כפות) מים
1/2 חב' (150 גר') מרשמלו בטעם תות-בננה

להוסיף למחית התותים בסיר.
לבשל תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהתערטבת חמה והמרשמלו נמס.
לקפות את הקצף שנוצר.

7 גר' ג'לטין
35 גר' מים קרים

להשרות את הג'לטין במים הקרים עד לקבל מרקם ספוגיץ
להוסיף לתערובת ולערבב עד להמסתו.
לצנן לטמפ' החדר.

1 (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 (125 מ"ל) כוס חלב/מים

להקציף יחד עד קבלת קרם רך אך יציב.
לצקת לתערובת התותים 1/4 מהשמנת המתוקה ולערבב היטב.
להוסיף את שאר השמנת בהדרגה ולקפל לתערובת אחידה.
לצקת על עוגת השוקולד ולהקפיא כשעה.

לקישוט - 

תותים שלמים שטופים

1/2 מיכל שמנת מתוקה

להקציף עד קבלת קצפת יציבה.
למרוח על המוס הקפוא, ליישר וליצור דוגמת פסים בעזרת מזלג.
לקשט עם תותים טריים ולהקפיא.
להפשיר במקרר כשעתיים-שלוש לפני ההגשה.

תמונות..

עוגת שוקולד עשירה - 

 
 
 
 

מכינים את המוס - 

 
 
 

מוכן...

אהבתם? נסו גם את זה

לקט מתכונים לפסח
לחמניות מעולות לפסח

גם אתם ניסיתם מתכון מהבלוג? צלמו ושתפו אותי ואת שאר החברים.
ניתן לשלוח לי את התמונות במסר, מייל או להעלות לדף הפייסבוק ואפרסם אותן כאן בצירוף קרדיט.

יש לי בלוג חדש ב-cafe themarker..הצטרפו אליי..
http://cafe.themarker.com/post/2585109/

אם אהבתם פרגנו לי בלחיצה על ה-hit it ושתפו את חבריכם בפייסבוק
יש לי דף בפייסבוק אתם מוזמנים להיות חברים שלי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

64 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פינוקית מתוקית אלא אם צויין אחרת