2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

בורקס מצות.....

בכל חג פסח הבורקס הזה חייב להופיע על שולחני במשך החג ,אמנם המון קלוריות אבל בינינו מי סופר

בחג ....אני זוכרת איך אימי הייתה מכינה ערמות ערמות של הבורקס הזה ,והחברים בשכונה לא הבינו איך

אנחנו אוכלים בפסח בורקס ,כן ככה קראנו למצות המגולגול במילוי גבינות ומטוגנות ,טעים טעים .

כמובן שניתן למלא בבשר טחון מתובל וצנוברים ,ירקות מוקפצים ,תפוח אדמה עם בצל ופטריות ,

מתחילים בהרטבת 10 מצות מכסים במגבת ומשהים למנוחה.

מבשלים 2 תפוחי אדמה ומרסקים לפירה מוסיפים משלל הגבינות שיש בבית ,מעט מלח ,פלפל שחור ומערבבים

בעזרת מזלג מערבבים בצלחת עמוקה 2 ביצים עם מעט מלח ומתחילים.....

מצרכים:

10מצות רטובות

2 תפוח אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה

2 ביצים גדולות

מלח,פלפל שחור,

גבינה מלוחה,גבינה לבנה,קוטג`,גבינה צהובה מגורדת ,

(כל גבינה שיש בבית מתאימה)

אופן ההכנה :

להרטיב היטב את המצות לשמור עטופות במגבת ,

לערבב תפוח אדמה עם הגבינות ,לקחת מצה אחת לחצות לחצי למלא

במילוי ,להמשיך ככה עם יתרת המצות לדאוג לכסות במגבת ,

לקשש את ביצים עם מלח ופלפל בצלחת עמוקה ,

לטבול כל מצה מגולגלת בביצה משני הצדדים

,לטגן במחבת עם שמן חם,להפוך לצד השני להמשיך לטגן עד לקבלת צבע זהוב...בתאבון.

חוצים כל מצה לחצי וממלאים במילוי ,מגלגלים את המצה ,

טובלים בביצה....

 

ומתחילים לטגן......

הופכים לטגן צד שני עד שמזהיב....

מוצאים ,מסדרים על נייר סופג.....

וזוללים......בתאבון....

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת