22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

עוגה חגיגית לפסח (ובכלל-לכל השנה!)

עוגה חגיגית לפסח (ובכלל-לכל השנה!)

 

יום הולדת בפסח בדרך כלל מבאסת את החוגגים... מה לעשות שהעוגות השוות באמת הן לא כשרות?! אז זהו- שלא... סיפרתי למיכל מהעבודה שבעלי ואחותי חוגגים שניהם יום הולדת באותו היום ושהשנה יצא גם שבפסח... אז אחותי הדיילת חוגגת אי-שם בסין ולבעלי הכנתי עוגה סופר-מושקעת שקיבלתי ממיכל. היא הבטיחה לי שאכין את העוגה הזאת מעכשיו- כל השנה! יודעים מה? נראה לי שהיא גם צודקת...

החומרים:

ל-3 בסיסי עוגה:

18  ביצים

3  חבילות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

 15 כפות סוכר

לקרם וניל:

2  כוסות חלב

2  מיכלים שמנת מתוקה

2  אינסטנט פודינג בטעם וניל

2  כפיות סוכר

לציפוי שוקולד:

50  גר' חמאה

 100 גר' שוקולד מריר

2  כפות סוכר

2  כפות חלב

 

אופן ההכנה:

1.      טורפים יחד בקערה 1/3 מכמות המצרכים לבסיס ומעבירים לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה.

2.      אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כ-30 דקות.

3.      מפרידים את הבסיס מדפנות התבנית ומהנייר, ומעבירים למקרר.

4.      חוזרים על הפעולות להכנת שני בסיסים נוספים.

5.      מקציפים יחד את כל חומרי קרם הווניל לקצפת יציבה יחסית.

6.      מסדרים שכבות: בסיס, 1/4 מתערובת הקרם, בסיס, 1/4 נוסף מהקרם, בסיס וכיסוי של כל העוגה בקרם הווניל.

חשוב שהבסיסים והקרם יהיו קרים בעת המריחה.

7.      ממיסים יחד את כל חומרי ציפוי השוקולד כדקה במיקרוגל ומערבבים היטב לקרם חלק. מניחים לקירור כ-15 דקות במקרר.

8.      מורחים את קרם השוקולד מעל העוגה.

9.      מקשטים מלמעלה ביתרת קרם הווניל (אם נותר) או מפזרים מקופלת לבנה מגורדת (המלצה של מיכל).

 

בתאבון וחג שמח :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת