00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

כבדי עוף - בשלוש אפשרויות!

 

 אצלנו בבית, מאוד אוהבים כבדי עוף מטוגנים עם המון בצל מטוגן. כזה שמכינים בכמה דקות ספורות במחבת.   כך אנחנו רגילים לאכול את הכבדים כבר שנים רבות, ויש לציין בהנאה רבה ;)

השנה לקראת פסח הוטלה עלי משימת הכנת סלט הכבד. מאחר ומעולם לא הכנתי את כבדי העוף כסלט, התחלתי לחפש את המתכון הנבחר מבין שפע המתכונים שיש ברשת.  ולאחר שראיתי כמה וכמה מתכונים מצא חן בעיני המתכון של ישראל אהרוני! ובבוקרו של ערב החג לאחר שהתאמתי אותו מעט לטעמם של בני משפחתי, הכנתי את הסלט.  ההתלהבות היתה כל כך גדולה שהסלט כמעט נגמר עוד  לפני שהתחיל ליל הסדר

 

אז נכון הכנתי סלט כבד ואהבנו מאוד, אבל אם כבר התחלתי בגיוון, אז צריך להמשיך....., ובאמת המשכתי לגוון בעוד שתי צורות הגשה נחמדות שאפרט בפניכם כעת, מנה אחת, והמרשימה יותר יש לציין, היא מאפה חגיגי שהכנתי לכבוד ארוחת השבת   והמנה השניה הוכנה כחטיף בורקס טעים, שלקחנו איתנו לביקור של החייל הפרטי והאהוב שלנו .

 

וכעת כשכבר יש לי  שלוש אפשרויות להכנת כבדי העוף, והשולחן שלנו  עמוס והרבה יותר מגוון, אתן גם לכם את המתכון ואתם תבחרו באיזו צורת הגשה חשקה נפשכם!! 

 

 

המרכיבים:

  •  500 גר' כבדי עוף מנוקים וחצויים

  • 1/4 כוס שמן קנולה

  • 2 בצלים גדולים קצוצים

  • 3 ביצים קשות מגורדות גס בפומפיה

  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון

 

1 חב' בצק עלים מרודד – למאפה ולבורקס 

 

ההכנה:

  1. מטגנים את הבצלים הקצוצים עם השמן עד להזהבה יפה 

  2. מוסיפים את כבדי העוף, ומטגנים עד שהכבדים שחומים ועשויים (להשתדל לא לייבשם)

  3. מעבירים לקערה ובעזרת מזלג וסכין קוצצים את הכבדים, כך שיהיו קצוצים גס

  4. מוסיפים את הביצים הקשות המגורדות והפטרוזיליה הקצוצה, ומתבלים.

 

אפשרות ראשונה היא להגיש את הסלט  עם פרוסות של טוסט בגט, שמכינים בתנור עם מעט שמן זית ושום כתוש או מצה כמובן (לפסח) ...
ובליווי ריבת בצל ביתית (מתכון למטה)

 

 

אם החלטתם להכין את המאפה אז הנה ההסבר:

 

 

 

ולסיום האפשרות השלישית לחטיפי הבורקס ...

 

 

 

 

זהו זה חברים עכשיו נשאר לכם רק להחליט מה אתם רוצים להכין ולאכול בהנאה:P

 

הנה המתכון לריבת הבצל:

  •  3 בצלים גדולים פרוסים
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס ברנדי

ההכנה:

  1. הכניסו את הבצלים הפרוסים והסוכר אל מחבת רחבה עם תחתי עבה וערבבו עד להמסה של הסוכר.
  2. הוסיפו את הברנדי והמשיכו לבלש על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מידי פעם. עד שכל הנוזלים מתאדים והבצל מקבל צבע כהה עמוק.

* שימרו את ריבת הבצל בצנצנת זכוכית במקרר. 

 

 

 

 

שיהיה לכולם בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!!!

 

אם אהבתם אשמח לקבל תגובה או סימון של אהבתי

ואתם גם מוזמנים להצטרף אלי לדף הפייסבוק של "על קצה המזלג"

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת