00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

חרוסת

  


בשבוע שלפני פסח, כולם חיפשו את המתכון "המיוחד" לחרוסת.

תוך כדי שאלה תמימה של אחת הבנות, אם אפשר לקבל חרוסת בנוסח פרסי, שוטטתי ברשת על מנת להבין מה זו חרוסת פרסית ומה מבדיל אותה משאר

מתכוני העדות.

ובכן..... בחרוסת פרסית יש יותר פירות וגם בננה. 

אז גם אמא שלי היתה בטוח פרסית. כי היא היתה מכינה עם המון פירות מכל הסוגים וגם פירות יבשים.

כשהכנתי פעם ראשונה חרוסת לפני המון שנים, הילדים לא אהבו אז ניסיתי וניסיתי ומצאתי לבסוף את הגירסה משלי: 

מאז... אני זו שמביאה חרוסת וגם מקבלת עליה מחמאות. ואיך לא ? זו חרוסת שמורכבת בעיקר מתמרים ומיני אגוזים ושקדים.

זה המתכון שלנו:

חבילה אחת של תמרים מגולענים = 200 גרם

50 גרם אגוזים מכל סוג: פקאנים/אגוזי מלך/בונדוקים/שקדים מתוקים

1 אגס

כוס יין מתוק או כוס מיץ ענבים

כפית קינמון

אופן הכנה:

גורסים במג'ימיקס את כל מיני האגוזים ושקדים.

מוסיפים את התמרים, ואת האגס, מערבלים

מוסיפים את מיץ ענבים או יין וכפית קינמון וממשיכים לערבל.



אוכלים בתיאבון.



טעים גם אחרי ליל הסדר למריחה על המצה

ואני חשבתי היום שאשמור את מה שנשאר גם עבור עוגיות תמרים משודרגות.

 


 
 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת