00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לחמניות פסח

אם אתם כמוני אוהבים לחמים מכל הסוגים והריח של אפיית לחם ביתי מציף אתכם תמיד בעונג, ואם גם לכם מאוד קשה להיפרד מהתענוג הזה, למשך שבוע שלם של פסח. אז בודאי תאהבו כמוני את הלחמניות הטעימות האלו של פסח!

ממליצה לכם בחום להכין לכם ולבני ביתכם את הלחמניות הנפלאות האלו שגם מתאימות מאוד לכריכים קטנים ונחמדים במידה והחלטתם לנצל את חופשת הפסח, ולצאת לטייל ולהנות מהאביב הפורח!


 

אז לפני שניגש למטבח, אני חייבת לשתף אתכם בפריחת הלבנדר היפיפיה שבחצר ביתי...

 

 

 

 

ועכשיו לאחר שהתבשמנו מפריחת הלבנדר, בואו ניגש למטבח ונאפה את הלחמניות...

 

 

המרכיבים:


2 כוסות קמח מצה 

1/2 כוס שמן

1/2 1 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

מעט פלפל גרוס

4 ביצים 


ההכנה:


  1. מכניסים לקערה גדולה את קמח המצה המלח והפלפל השחור

  2. מוסיפים את המים הרותחים והשמן ומערבבים עד לספיגתם בקמח.

  3. טורפים בכלי נפרד את הביצים, מוסיפים לתערובת הקמח, ומערבבים עד שהביצים נספגות בתערובת.

  4. מניחים את התערובת למנוחה קצרה של כמה דקות, בינתיים מחממים את התנור ל- 180 מע' (אני אפיתי בטורבו, את שתי התבניות יחד).

  5. יוצרים מהתערובת כדורים או גלילים מאורכים, מסדרים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, משומן מעט.

  6. ואופים עד שהלחמניות תופחות מעט ומקבלות גוון זהבהב יפה.

 

 

 

 

 

זהו עכשיו רק נשארת ההתלבטות מה למרוח על הלחמניות.... 

 

 

שיהיה לכולנו חג שמח, אביבי, מלבלב ומשביע.... (רק בכל זאת זהירות מיותר מידי מצות...חחח )

 

 

 

 

 

בתאבון לכם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת