00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

ספידיאס - לביבות המצה של פסח

08/04/2012

 

 

לכל עדה יש את מאכלי החג שלה. לעיתים מאכלים דומים מקבלים שמות שונים בין העדות.

את לביבות המצה האלו אנו רגילים לאכול כבר מילדותינו מיד למחרת ליל הסדר. את מגשי הבורקס החמים של אמא אנו אוכלים בכל בקר שבת וחג. בפסח מחליפים אותם מגשים עמוסי לביבות מצה שנאכלות בסגנון מתוק או מלוח.

 

להכנת עיסת הלביבות:

5 מצות - יש להרטיב את המצות ולפורר בידיים. 

(להכנת 7 מצות יש להוסיף 3 ביצים )

להשהות רבע שעה ולהוסיף 2 ביצים לערבב ולעזוב.

אחרי מחצית השעה יש ליצור לביבות בגודל קציצות ולטגן משני הצדדים. 

להוציא על ניר סופג ולהגיש.

כל אחד אוכל לפי בחירה בסגנון מלוח או מתוק.

בגרסה המתוקה מכינה אמא סירופ סוכר מיוחד:

בסיר רחב היא מבשלת כוס סוכר על חצי כוס מים.

לקראת רתיחה מזלפת מספר טיפות לימון שומרת שלא יגלוש ומכבה.

 מגש ספידיאס וקעריות סירופ הן המנה הכי האהובה עלינו בארוחת הבקר שלמחרת ליל הסדר

נהוג להגיש אותן  עם ביצים קשות, סלט ירקות ענק, גבינות, זיתים ודג מלוח.

 

 

את לביבות המצה של היום ובתמונות המצורפות הכנתי הבקר אני לבני משפחתי ולאורחים. 

 

 

בתאבון וחג שמח. 
 
 
 
 
 תודה שבקרתם בבלוג של תפו ופוזה, אשמח לכל תגובה ושיתוף.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

שלכם תפו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת