44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

היום אוכלים אוכל יפני מסורתי YAMATOYA

YAMATOYA

ביסטרו יפני אותנטי (איזאקיה)

 

מסעדת יאמטויה בהוד השרון, מציגה את מטבח "האיזקאיה" היפני, מעין ביסטרו-בר המשלב הגשת מנות קטנות לצד ארוחות מורכבות יחד עם מבחר עשיר של משקאות אלכוהוליים וכל זאת באווירה משוחררת ובלתי מחייבת.

 

ביפן, הסעודה באיזאקייה נערכת תוך ישיבה על מחצלות טאטאמי, שולחנות נמוכים או על הבר, כאשר המנות בתפריט מוצגות על הקיר בצורת תמונות.

 

איה אימטני, השפית והבעלים של המסעדה, מביאה עימה ניחוחות אותנטיים מהמטבח היפני המקורי.

במשך 15 שנות מגוריה בישראל , הפכה להיות השגרירה הבלתי מעורערת של המטבח היפני ועמדה מאחורי הקמת המטבחים של מסעדות ידועות כטאקאמרו, אונאמי ועוד.

 

הרעיון שעמד בבסיס הקמת מסעדת יאמטויה, היה לאפשר לישראלים לערוך הכרות עם המבטח היפני האותנטי על כל מרכיביו והיבטיו.התפריט של יאמטויה הוא אוסף אקלקטי של מנות מהמטבח היפני האותנטי בשילוב עם מנות יפניות המתמזגות עם נגיעות מהמטבחים  האמריקאי, האירופאי והאסיאתי, במחירים השווים לכל כיס.

 

יאמטויה מציגה מטבח יפני מרתק, כזה המאפשר טעימה מהתרבות היפנית והתענגות על המאכלים היפנים המיוחדים. איה שמה דגש על שימוש בחומרי גלם איכותיים וייחודיים למטבח היפני, דגים טריים, רטבים מיוחדים   אותם רוקחת איה לבאי המסעדה ועוד.

 

ביאמטויה מוצעות גם ארוחות יפניות מסורתיות, כאלה שפותחות צוהר למטבח יפני מרתק, כזה שטרם נחשף בצורה בולטת לחיך הישראלי. בין הארוחות היפניות המורכבות המוצעות ביאמטויה:

 

 

  • אוניגרי טיישוקו  - כדורי אורז במילוי סלומון גריל עטופים באצה, מוגשים עם סלט וואקמה, מרק מיסו וחמוצים -  45 ₪ .

 

יאמטויה- למי שמחפש אוכל יפני אמיתי מסורתי, שמעתי שיפנים "אמיתיים" מגיעים לכאן במיוחד

כדי להזכר בבית, יש כאן ערבי פולקלור, עיתונים ביפנית. והקירות כאן מדברים יפנית.

חשבתי שיגישו לנו דגים קטנים חיים במרק..אבל כמו שתראו  ממש לא!! את הארוחה ליווה שיכר שזיפים מצויין שהיה אחראי לכל השטויות שדיברנו באותו הערב - הגענו רעבים -לא להאמין איך אפשר להנות מטופו,סלמון, אדממה,חמוצים יפניים ושאר גרסאות של ירקות ואצות ועוד להנות ..

מספיק דיבורים ..קדימה אוכל !!!

סלט חמוצים יפני

אליסיה

: שאני יאכל אדממה? מה זה? אה דווקא לא רע..אני ורויטל -מה נאכל עכשיו?

אף אחד לא הכין אותי לזה שאוכלים בצ'ופס סטיקס-תביאו מזלג!!

מבחר..

סתם שתדעו..הבנתי שהולך להיות כאן חודש ללא גלוטן !!!

 

המשקה הזה בבחינת "נכנס יין יצא סוד" ראו הוזהרתם-וזה טעיםםםםםםםם

איה-אתם לא הולכים לשומקום יש עוד..

בחיי -המרק הזה טעים!!

 

סלמון בגריל-מצויין

סלט קינוקו חם-עם פטריות ורוטב טריאקי

מרק טונג'ירו?

ככה  אוכלים את זה

 

ביקר לי..שוש אזרה אומץ ואכלה את זה עם ביצה חיה..

 

תראו איזה "דלי"

תבשיל עם קלאמרי ופטריות

זה טעים..

 

לאכול?

תרגישו בבית-יש עתונים ביפנית !!!!

היין פה...

הגיע התה..שימו לב לקומקום

ובלי קינוחים אי אפשר נכון? איה אומרת שזה אופייני לישראלים -צריכים משהו מתוק אחרי הארוחה..

לא תאמינו אבל זו גלידה מתה ירוק-נשבעת שזה טעים!!

אוף...הלכה הדיאטה.

איזה קריספי הקינוח הזה..

מלבי!

אח..

איזה ערב..

  • אנג'י הימונו טיישוקו-  דג טרחון מיובש במלח על הגריל מוגש עם אורז מאודה, נאטו, ביצה טרופה, מרק מיסו וחמוצים -  60 ₪.

 

  • ניו יאקיניקו טיישוקו- נתחי אנטריקוט, כרוב ובצל ירוק מוקפצים ברוטב יאקיניקו, מוגשים עם אורז מאודה, מרק וואקמה וחמוצים – 69 ש"ח.

 

 

כמו כן מציעה המסעדה נאבה- תבשיל יפני בקדירה מסורתית, מוגש עם אורז מאודה, ביניהן:

 

  • טורי נאבה טיישוקו-נתחי פרגית, אטריות, הרוסמה, טופו, שיטקה, גזר ובצל ירוק - 72 ₪ .

 

  • יוסי נאבה טיישוקו- פילה דניס, נתחי פרגית, אטריות הרוסמה, טופו, שיטקה, גזר ובצל ירוק – 89 ₪ .

 

  • קייסן נאבה טישוקו- סקלופ, סרטן כחול, שרימפס, פילה דניס, אטריות הרוסמה, טופו, שיטקה, גזר ובצל ירוק - 99 ₪

 

עוד מוצעות ביאמטויה, מנות גריל, מנות מוקפצות על מחבת, מרקים וגם חטיבה שלמה של מנות סושי.

 

 

 

 

איה נולדה בקובה שביפן וגדלה על שני אלמנטים  בסיסיים: חלב האם שינקה מאמה ועל הסושי של אביה, שהיה סושי שף ובעלים של סושי בר מצליח.

 

כיום משמשת איה כיועצת מקצועית למסעדות יפניות ולחברות קייטרינג ומחלקת את זמנה בין ייעוץ והוראה, פיתוח וייצור רטבים וקינוחים למסעדות.

 

איה הגיעה לישראל בשנת 1996 כאשר נשכרה על ידי חברה פרטית במטרה להשיק בישראל סניף של

 "Nanbantei of Tokyo", לאחר מכן שימשה כשפית במסעדות Takamaruו- Onami. בשנת- 2000 פתחה את Matsuri  קייטרינג.

בשנת 2003 פרסמה איה את הספר "סושי כל אחד יכול" (sushi for wimps) שתורגם לשפה העברית ומדגים כיצד להכין סושי במטבח הביתי. צעד אחרי צעד.

 

בשנת 2009 פתחה את יאמטויה.

 

 

 

 

, בית אוכל ותרבות יפנית בהובלתה של איה אימטני מציע מגשי סושי TO-GO

למסיבות, אירוח עיסקי ואירועים מסוגים שונים

 

מסעדת YAMATOYA, בית אוכל ותרבות יפנית בהוד השרון, ביסטרו-בר המשלב הגשת מנות קטנות לצד ארוחות מורכבות. מציעה לכל אוהבי הסושי את האפשרות להזמין מגשי מסיבה שישדרגו את המסיבה ויוסיפו סטייל לכל אירוע. המגשים מתאימיםלמסיבות, אירוח עיסקי ואירועים מסוגים שונים.

ניתן להזמין מבין המגשים הבאים:

מגש מסיבה דגים וירקות: המגש כולל  הוסומאקי – 10 רולים – ספייסי טונה 1, קליפורניה 2, אושנקו 2, טמאגו וקנפי 2, אבוקדו 2, מלפפון 1 . אינסייד אאוט – 5 רולים – ספייסי טונה 1, סלמון נורבגי 1, דניס טוביקו 1, סלמון סקין 1, בטטה טמפורה 1. מחיר: 350 ₪

 

מגש מסיבה דגים ופירות ים: המגש כולל הוסומאקי- 10 רולים – אביקיו 2, אונקיו 2, ספייס טונה 2, קליפורניה 2, אבוקדו 2, אינסייד אאוט 5 רולים – סלמון נורבגי 1, דניס טוביקיו 1, שרימפס רול 1, קטרפילר 1, יאמטויה רול 1. מחיר: 450 ₪

מהי איזאקייה ואודות איה אימטני

 

הרעיון שעמד בבסיס הקמת מסעדת יאמטויה, היה לאפשר לישראלים לערוך הכרות עם המטבח היפני האותנטי על כל מרכיביו והיבטיו.התפריט של יאמטויה הוא אוסף אקלקטי של מנות מהמטבח היפני האותנטי בשילוב עם מנות יפניות המתמזגות עם נגיעות מהמטבחים  האמריקאי, האירופאי והאסיאתי, במחירים השווים לכל כיס.

 

יאמטויה מציגה מטבח יפני מרתק, כזה המאפשר טעימה מהתרבות היפנית והתענגות על המאכלים היפנים המיוחדים. איה שמה דגש על שימוש בחומרי גלם איכותיים וייחודיים למטבח היפני, דגים טריים, רטבים מיוחדים אותם רוקחת איה לבאי המסעדה ועוד.

 

ביפן, הסעודה ב"איזאקייה" נערכת תוך ישיבה על מחצלות טאטאמי, שולחנות נמוכים או על הבר, כאשר המנות בתפריט מוצגות על הקיר בצורת תמונות.

 

איה אימטני, השפית והבעלים של המסעדה, מביאה עימה ניחוחות אותנטיים מהמטבח היפני המקורי.

במשך 15 שנות מגוריה בישראל , הפכה להיות השגרירה הבלתי מעורערת של המטבח היפני ועמדה מאחורי הקמת המטבחים של מסעדות ידועות כטאקאמרו, אונאמי ועוד.

 

מחיר המשלוחים :הוד השרון – 8 ₪, ישובי הסביבה – 12 ₪ .

 

 

 

כתובת: בני ברית 6, הוד השרון , טלפון: 7407554–09 , טלפון למשלוחים: 1-700-506777
שעות פתיחה: יום א' - יום ה' 24:00 - 12:00, יום ו' 24:00 - 18:00 , שבת 24:00 - 13:00

מקווה שנהנתם אנחנו מה זה נהננו..

מנות פתיחה:

- חמוצים יפנים – כרוב, פלפלים, גזר ובצל במרינדה של חומץ אורז ואצות קומבו.- 8 ש"ח

- אדממה – פולי סויה מאודים במים במלח.- 12 ש"ח

מנות ראשונות:

- 3 מנות של הרוסמה ריסאיי – אטריות תפוח אדמה קרות מוגשות עם אצות טוביקו ירוק – ביציי דג מעופף / טוביקו כתום – בייצי דג מעופף / איקורה – בייצי סלומון – מנה אחת עולה 24 ₪

- אגאדשי טופו – קוביות טופו בציפוי פריך במרק ציר דגים ופטריות שיטקה מוגש עם צנון כתוש, בצל ירוק ופטריות נמקו – 28 ₪

- סלט קינוקו חם – פטריות מוקפצות ברוטב טריאקי ושום על מצע עלי חסה – 39 ₪

- סאקה קאמאיאקי – מנה מסורתית של סנפיר סלמון ממולח על הגריל – 22 ₪

-ג'יו סוקיאקי טיישוקו- נתחי אנטריקור, אטריות הרוסמה ובצל ירוק מבושלים ברוטב טריאקי, מוגשים עם אורז, מרק מיסו, ביצה טרופה וחמוצים – 79 ש"ח

- טורי נאבה טיישוקו –תבשיל יפני בקדירה מסורתית עם אורז מאודה, נתחי פרגית, איטריות הרוסמה, טופו, שיטקה, גזר ובצל ירוק – 78 ₪

-קייסן הרוסמה איטמה- סקלופ, קלמרי, שרימפס, סרטן כחול, איטריות הרוסמה ובצל ירוק מוקפצים בשום, סאקה, סויה, ג'ינג'ר וציר דגים. – 98 ₪

- אגדאנגו ספיישל – 2 כדורי אורז מטוגנים בעשייה בייתית ממולאים בשוקלוד לבן ומריר מוגש עם פרפה הבית, קצפת ורוטב פירות יער – 39 ₪

-מבצר קפוא – סנווידץ 3 קומות של קרם בורלה קפוא וטוויל וניל מוגש עם קצפת ורוטב פירות יער– 39 ₪

בננה בדבש וטוויל שקדים – סנדוויץ 3 קומות של בננה בדבש וטוויל שקדים מוגש עם פרפה הבית, קצפת ורוטב פירות יער -36 ₪

-מאצ'ה פרפה- פרפה מסורתי של תה ירוק ושוקלד לבן מוגש עם קצפה – 28 ₪

-מלבי קוקס- מחלב קוקס ושמנת טרייה מוגש עם רוטב פירות יער  – 22 ש"ח

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,172
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת