00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

חג של מתכונים , מתכון בשר מיושן מבושל עם פטריות

 לערב חג הפסח לארוחת ערב שבת/פסח חגיגית הכנתי מספר מטעמים

עוף בגריל ל- 15 איש

בשר בקר עם פטריות

וראשי ארטישוק ממולאים בבשר 

 

והנה מתכון 1: 

בשר בקר מיושן 2 ק"ג 

2 בצלים חתוכים גס

 חורקום חצי כפית

 ופלפל אנגלי

מים בגובה הבשר 

 

 

אופן ההכנה לבשר : 

הבישול מתבצע לאחר שטיפת הבשר והפשרתו לילה לפני 

בשיר גדול עם 2 בצלים חתוכים גס + חורקום חצי כפית +  ופלפל אנגלי - בישול כשלוש שעות

בתחלה בהרתחה ואחכ על אש נמוכה.

על מנת לדעת שהבשר מוכן יש לנעוץ סכין במידה והוא נכנס חלק ללא מעצורים הוא מוכן ויש להוציא אותו 

כמו שהוא ולהניח לו להתקרר.

ואז לאחר קירור לפרוס עם סכין מתאימה פרוסות של סנטימטר לפחות לא דקות של בשר ולהניח בתוך הסיר

מעל הרוטב

 

 

לרוטב פטריות לבשר:

סיר רחב

3 בצלים קצוצים דק

2 קופסאות פטריות משמורים או טרי פרוס דק

4 שיני שום פרוסים לאורך

רבע כוס יין אדום יבש או חצי יבש

3 כפות סילאן

מעט חורקום רבע כפית

פלפל שחור

ואבקת מרק בערך כף

*משתמשים במי הבישול של הבשר (מי שרוצה יכול להוסיף מים)

 

אופן ההכנה

- בסיר רחב מטגנים 3 בצלים חתוכים לאורך  עד השחמה מוסיפים את הפטריות

ומטגנים קלות, מוסיפים את השום , הסילאן , פלפל שחור ואבקת מרק ומעט חורקום.

מוסיפים מים לא הרבה אבל כמעט בגובה של הבשר כשהוא מונח בסיר רחב, להוסיף את היין ולטעום 

להעשרת הטעם מומלץ להוסיף כף סוכר. 

על רוטב הפטריות להניח את פרוסות הבשר עם כף להרטיב את כל הפרוסות בשר 

ולבשל עם מכסה חצי שעה עד 40 דקות  - שהבשר מתמזג עם הרוטב.

 


חג פסח שמח וכשר 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת