33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת פסח

ארוחת פסח

הכנתי מרק פסח שמלא בכל טוב :

2 בצלים גדולים

2 כפיות גדושות שום טרי ירוק כתוש

6 גזרים גדולים

4 קישואים

10 עלי סלרי + מקלות

4  לפת

3  קולורבי

2 שומר חתוך לחצאי טבעות

3 בטטות בינוניות

2 דלורית

3 עגבניות רכות

4 ראשי פטרוזיליה + חופן עלים

מלח גס,כרכום,פפריקה אדומה

לקצוץ את כל הירקות. לחמם 3-4 כפות שמן זית בסיר ענק (28 ליטר). להכניס לפי הסדר שרשום, למלא מים עד למעלה ולהביא לרתיחה. לבשל על אש בינונית כשעה וחצי. אפשר לטחון בסוף (אצלנו נהוג לשתות בפסח מרק טחון).

 

הכנתי גם שעועית ירוקה בסגנון סיני

שקית שעועית ירוקה

2 כפות רוטב סויה משובח

3 כפות סילאן אורגני

חופן יפה שומשום מלא

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

להכין מבעוד מועד מים קפואים במקפיא. להרתיח מים בסיר. לזרוק פנימה את השעועית הקפואה ל-5 דק' מקסימום. לסנן וישר להכניס לתוך קערה עם מים קפואים.להשהות לכמה דק' ולסנן שוב. במחבת גדולה להקפיץ בשמן זית שומשום להוסיף סויה וסילאן ולחכות עד שיש בועות. להכניס פנימה את השעועית. להקפיץ כמה דק'. לתבל במלח ופלפל ולהגיש.

 

 

לחמניות לפסח (ע''פ מתכון של אורן גירון): 

750 מ''ל מים

10 גר' מלח

3 גר' פלפל

120 מ''ל שמן זית

300 גר' קמח מצות דק

50 גר' שומשום מלא

6 ביצים

בסיר להרתיח מים+שמן+מלח+פלפל. כשהסיר רותח לשפוך פנימה את הקמח+שומשום. לערבב נמרצות עד שמתקבל גוש בצק. להעביר למיקסר ולחכות כ-10 דק' שיצטנן. לאחר מכן להוסיף את הביצים אחת אחת. בקערה קטנה לשים שמן זית לשימון הידיים, ובידיים משומנות ליצור כדורים ולהניח על ניר אפיה. לאפות כשעה בחום 180 מעלות עד שהלחמניה עשויה מבפנים. להשאיר להתקרר בתוך התנור (כדי שהן ימשיכו להנות מהאדים). אני פיזרתי למעלה קצת מלח גס וגם קצת קימל. 

   

חג שמח לכולנו. מאחלת לכולם חג של חירות אמיתית ופריחה  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת