2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

גונדי מהמטבח הפרסי

25/10/2018

מאכל מהמטבח הפרסי ,מככב בכל שולחן שבת וחג ,עד לפני כמה שנים לא אהבתי גונדי ,

נחמד, לא התלהבתי הייתי טועמת בנימוס,

בשנים האחרונות מאז שלמדתי להכין לבד ולהגיע למרקם הדרוש בעיני ,

הגונדי מככב אצלי הרבה במטבח כמעט כל שבוע הנכדים דורשים ,סבתא עם הרבה גזר במרק ,

המתכון של חמותי ז``ל שהיתה בשלנית בחסד עליון .

מצרכים:

1 ק"ג חזה עוף טחון

1 וחצי כוסות חומוס טחון קלוי לגונדי(ניתן להשיג בכל חנויות התבלינים)

1/2 כוס שמן

2 בצלים גדולים מגורדים כולל הנוזל

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1 כף מרק עוף

1/2 כפית כורכום

מעט הל

לערבב את כל המצרכים  מהכורכום לעיסה מעט דביקה,להניח בצד,

בינתיים מכינים את המרק בסיר גדול לשים מים עד גובה 3/4

להגיע לרתיחה ,לתבל מלח,פלפל לבן ,מעט מרק עוף,כורכום ,להוסיף

4 גזרים קלופים וחתוכים לבשל כעשר דקות ,ליצור בידיים רטובות כדורים לא גדולים מדי

מתערובת הבשר לזרוק למרק לבשל 3/4 שעה ,עד שכל הקציצות צפות למעלה בסיר.

אני נוהגת ליצור כדור ראשון קטן ולזרוק למרק לבשל עשר דקות לבדוק את המרקם ,

אם קשה להוסיף עוד בצל ומעט שמן ,הקציצות צריכות להיות אווריריות .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת